Acasă Actualitate Primarul din Teremia Mare, destituit de prefectul Băcală

Primarul din Teremia Mare, destituit de prefectul Băcală

DISTRIBUIȚI

Cosmin Sântean, primarul comunei Teremia Mare, a fost condamnat, la finalul lunii octombrie 2011, la 6 luni de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de încercare de doi ani şi jumătate. La acea vreme, Sântean a mai fost obligat de aceeaşi instanţă să achite 3.000 de lei daune morale.

Această condamnare a venit pe fondul unei dispute mai vechi între Sântean, membru PDL, şi Florentin Ibrian, consilier local PSD. Atunci, primarul i-a aplicat o corecţie cu pumnul consilierului, faptă care l-a costat scump.

 

Joi, 26 februarie, primarul Sântean şi-a pierdut funcţia după ce Mircea Băcală a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar. „Am semnat ordinul de încetare a mandatului de primar a domnului Cosmin Sântean, pe care l-am anunţat şi telefonic că nu mai este primar la Teremia Mare. Automat, locul lui Sântean va fi luat de viceprimarul Sachelariu”, spune Mircea Băcală.

„Sunt bucuros că am scăpat de Sântean”

Florentin Ibrian consilierul care a luat bătaie de la primarul din Teremia Mare salută decizia prefectului Băcală, care a venit la mai bine de 6 luni din momentul în care instanţa la condamnat definitiv pe Sântean. „Acest ordin ar fi trebuit semnat mult mai repede. Nu trebuia ca prefectul să aştepte atât de mult. Sunt bucuros totuşi că am scăpat de Sântean, care nu mai are voie să candideze la viitoarele alegeri”, spune Florentin Ibrian.

„Nu pot face minuni peste noapte”

Viceprimarul din Teremia Mare salută decizia prefectului, care l-a suspendat pe Cosmin Sântean din funcţia de primar. „Se ştia de mult că Sântean va fi înlocuit şi eu voi ajunge primar. Timpul este scurt, nu ştiu dacă voi putea face ceva în această comună. Lumea mă cunoaşte şi ştie că sunt un om gospodar, dar la noi la primărie sunt multe probleme, iar eu nu pot să fac minuni peste noapte”, spune Gheorghiţă Sachelariu.

Comentarii

comentarii