Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz, cu privire la închiderea Fundației Timișoara ‘89: “Sunt absolut...

Primarul Dominic Fritz, cu privire la închiderea Fundației Timișoara ‘89: “Sunt absolut revoltat de atitudinea prefectului!”

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost astăzi la Fundația Timișoara ‘89 să vadă cu ochii lui presupusele ”condiții de groază” prezentate de prefectul Mihai Ritivoiu și să vorbească cu oamenii care își găsesc acolo adăpost.

Fritz a recunoscut că aceste condiții nu sunt ca într-un hotel de lux, ci ca într-un cămin în care trăiesc mai mulți oameni cu probleme diverse în aceeași cameră. 

Totuși, astăzi prefectul de Timiș a anunțat că acest centru trebuie să se închidă.

Fundația Timișoara ‘89 este o fundație privată, prima fundație umanitară înființată după Revoluție și este condusă de scriitorul Petru Ilieșu.

Mulți timișoreni au contribuit ca oamenii fără adăpost care ajung aici, oameni pentru care sistemul social de stat nu mai are soluții și care altfel ar trăi pe stradă, să aibă condiții decente.

Mulți timișoreni au trecut pragul fundației pentru evenimentele culturale care se organizează acolo, în mijlocul oamenilor.

Fundația ‘89 este un stâlp al solidarității timișorene, cunoscută, îndrăgită și susținută de oameni de toate culorile politice.

În continuare, Dominic Fritz a mai spus că din bugetul de stat, în peste 30 ani NICIUN singur leu nu a ajuns la fundație. Totul s-a făcut și se face din sponsorizări și din subvențiile primăriei, subvenții care au fost dublate anul acesta pentru a face față creșterilor de prețuri.

“E halucinant cum acum guvernul, care nu a făcut absolut nimic pentru acești oameni, pretinde că îi ajută dându-i afară din propria lor casă.

E o decizie birocratică de o cruzime rară, care nu are nicio legătură cu interesul și demnitatea oamenilor. Toți cei din centru mi-au spus clar că vor să trăiască acolo. E o decizie motivată doar de nevoia de a acoperi alt scandal.

Aveau nevoie de un scandal la Timișoara. Trebuia oare să-și facă prefectul ”norma”, să închidă ceva?

Am făcut o vizită în după-amiaza asta acolo, transmisă live, și cei care vor sa vadă condițiile și să audă ce spun oamenii de acolo pot intra pe pagina mea de Facebook”, este mesajul de revoltă justificată a primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Activitatea unui cămin pentru persoane fără adăpost din Timişoara a fost oprită luni, după ce au fost găsite nereguli la bucătărie, dar şi în contractele de muncă ale personalului, în urma unui control al unei comisii mixte organizată la nivelul Prefecturii Timiş, în urma dispoziţiei prefectului Mihai Ritivoiu.

Comentarii

comentarii