Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz, despre dependenţa Germaniei de gazul din Rusia: Cred că...

Primarul Dominic Fritz, despre dependenţa Germaniei de gazul din Rusia: Cred că poziţia Germaniei a fost una de mare naivitate mulţi ani de zile

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că poziţia Germaniei, ţara sa natală, a fost una de ”mare naivitate” când s-a bazat pe gazul din Rusia, el precizând că a făcut această declaraţie în calitate de expert în acest domeniu. 

Întrebat dacă a greşit Germania că a devenit dependentă de gazul rusesc, Dominic Fritz a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Primăria Timişoara, că erau semne clare că relaţia cu Rusia nu va funcţiona, încă din 2014.

”Cred că poziţia Germaniei a fost una de mare naivitate mulţi ani de zile, în care această idee, pe care este bazată şi Uniunea Europeană, că cooperarea economică şi co-dependenţa economică naşte şi contextul potrivit pentru o pace durabilă, această idee, în relaţia cu Rusia nu a funcţionat şi erau semne clare că nu vor funcţiona. Cel puţin în 2014 cu invazia în  Crimeea, adică prima invazie în Ucraina, de fapt.  Mă bucur că cel puţin în ceasul al 12-lea Germania s-a trezit la această realitate şi acum şi-a schimbat poziţia. Asta spun în calitate de expert sau de cineva care a lucrat în acest domeniu, nu neapărat în calitate de primar al Timişoarei”, a declarat Dominic Fritz.

Fritz a adăugat că nu doreşte să comenteze deciziile guvernului german.

”Nu sunt purtătorul de cuvânt pentru Germania, clar este că în momentul în care 50 la sută din livrările zilnice îţi vin dintr-o ţară anume, că eşti dependent de această ţară şi orice faci nu poţi să  renunţi de pe o zi la alta, dar e clar că această problemă este văzută şi recunoscută. Acum, care sunt deciziile zilnice şi concluziile trase de Guvernul Germaniei, nu vreau să comentez”, a precizat Fritz.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii