Acasă Actualitate Primarul Dominic Fritz, la Paris, pentru a promova Timișoara 2023 – Capitală...

Primarul Dominic Fritz, la Paris, pentru a promova Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

În perioada 23-24 septembrie 2022, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este în vizită oficială la Paris, unde are mai multe întâlniri cu oficialități române și franceze pentru a promova Timișoara în perspectiva anului 2023, când orașul nostru va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În cursul celor două zile, primarul Timișoarei se va întâlni cu Patrick Ollier, președintele „Metropole Paris” și primar al Rueil-Malmaison (oraș înfrățit cu Timișoara, care a făcut parte din rețeaua de orașe care a sprijinit Cernăuți, via Timișoara, la declanșarea războiului), cu reprezentanții Ambasadei României la Paris, ai Institutului Cultural Român (ICR) şi cu Ambasadoarea României la UNESCO, cu Pierre Cazeneuve, deputat francez și fost membru al cabinetului președintelui Macron.

La întâlnirea de la Ambasada României la Paris au participat Simona Miculescu, Ambasadoarea României la UNESCO, Sena Latif, însărcinată cu afaceri a Ambasadei României la Paris și Cezar Preda, director adjunct ICR Paris.  

“Orașul nostru are o bogată istorie multiculturală, relații din ce în ce mai puternice cu orașele înfrățite și va fi pus sub lumina reflectoarelor anul viitor. Vreau să transmitem spiritul și energia Timișoarei și în Franța, să întărim relațiile cu Rueil-Malmaison și să promovăm artiștii timișoreni pe plan internațional. De asemenea, voi înainta invitația către mai mulți înalți demnitari francezi pentru a ne vizita orașul anul viitor. De altfel, anul acesta Ziua Națională a României la Paris va fi dedicată Timișoarei 2023 – Capitală Culturală a Europei ”, transmite primarul Dominic Fritz.

Începând cu săptămâna viitoare, la Paris are loc expoziția „INTROSPECTIONS / INTROSPECȚII”, organizată de către Institutul Cultural Român din Paris, în colaborare cu Ambasada României în Franța și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Vor fi expuse lucrările artiștilor Suzana Fântânariu, Anca Szönyi Thomas și Dorin Crețu.

 

Comentarii

comentarii