Acasă Politica Primarul Falcă, jaf pe bani publici

Primarul Falcă, jaf pe bani publici

DISTRIBUIȚI

Opoziția arădeană arată cu degetul spre bugetul municipiului Arad

Bugetul municipiului Arad pentru anul 2012 cuprinde cheltuieli fără rost și arată cum se aruncă banii pe fereastră în condiții de criză economică. La Arad se întocmesc hărți de zgomot și se montează camere video pentru monitorizarea ciorilor. Opoziția îl atacă dur pe primarul Gheorghe Falcă și spune că acesta cheltuiește banii arădenilor pe fantezii, în timp ce arădenii plătesc printre cele mai mari taxe și impozite din România.

Primarul Falcă aruncă banii pe fereastră

Gavril Popescu, candidatul USL la Primăria Aradului a arătat doar două aspecte din bugetul muncipiului Arad, în care banii sunt aruncați pe fereastră. „Depinde cine stă sub fereastră să-i ia”, a spus Gavril Popescu. Astfel, conform capitolului 74.02 din bugetul municipiului Arad, municipiul va cheltui suma de un miliard de lei vechi pentru un studiu de fezabilitate și 180.000 de euro, plus TVA pentru implementarea proiectului care prevede realizarea unor hărți de zgomot. „Aceste hărți de zgomot sunt justificate ca o necesitate în baza Hotărârii de Guvern 321 din 2005. Însă, această Hotărâre de Guvern nu are nimic în comun cu municipiul Arad, deoarece se referă la orașe cu peste 250.000 de locuitori, deci mai mari decât Aradul”, a declarat Gavril Popescu. El spune că să cheltuiești o sumă atât de mare pentru un proiect care nu este tocmai arzător și mai ales că Hotărârea de Guvern nu vizează Aradul, arată că primarul Gheorghe Falcă nu are nici un fel de problemă legată de cheltuirea banului public. Gavril Popescu a mai dat un exemplu din bugetul acestui an, prin care banul public se irosește fără sens. Astfel, conform capitolului 51.02.01.03 din bugetul municipiului Arad, Direcția tehnică din cadrul Primăriei Aradului fundamentează cheltuirea unei sume de 1,8 miliarde de lei vechi pentru o instalație de irigat în Parcul Reconcilierii. „Parcul Reconcilierii reprezintă o altă prioritate a primarului Gheorghe Falcă, alocând suma de 1,8 miliarde lei din bugetul pe anul 2012 al Aradului pentru proiectarea şi executarea unei instalaţii de irigare a respectivului parc. Este o onoare pentru cetăţenii Aradului să suporte această investiţie vitală constând în irigarea aleilor betonate din respectivul parc”, a declarat Gavril Popescu. Arădenii știu că în Parcul Reconcilierii spațiul verde este foarte mic și în perioadă de criză, investirea unei asemenea sume nu ar fi tocmai normală. Gavril Popescu spune că arădenii plătesc printre cele mai mari taxe și impozite locale din România, iar acestea vor fi dublate în anii viitori, pentru a se putea plăti investiții de acest tip. „Sunt tunuri pe spatele arădenilor care generează şpagă şi bani negrii pentru alegerile locale care se apropie”, a declarat Gavril Popescu.

Liberalii au găsit 18 note de fundamentare cu același număr

Bugetul Aradului va avea în 2012 un deficit de 46.708 mii lei, conform primelor două articole din bugetul muncipiului Arad pe 2012. Comisia de specialitate a PNL Arad a efectuat o analiză a Proiectului de buget pentru anul 2012, urmând ca observaţiile şi propunerile să se concretizeze în amendamente care vor fi susţinute de reprezentanţii  PNL în Consiliul local. „Referitor la Proiectul de Buget au fost sesizate lucruri extrem de serioase, unele chiar  grave, ajungându-se până la unele de-a dreptul hazlii”, a declarat Florin Galiş, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Arad. Unul dintre ele se regăseşte în referatul 911/06.01.2012 prin care Direcţia Tehnică, Serviciul Investiţii are o deosebită grijă să aloce o sumă pentru „achiziţia a 12 camere video pentru monitorizarea…”. Liberalii au concluzionat că probabil punctele de suspensie se referă la camere de supraveghere și monitorizare a ciorilor din municipiul Arad. 
Liberalii spun că Proiectul de Hotărâre privind adoptarea Bugetului General face trimitere la acte fantomă emise de autorităţi printre care Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi respectiv Consiliul Judeţean, acte care nu se regăsesc nici în Proiect şi nu sunt identificate prin număr şi dată. „Celelalte rapoarte, note de fundamentare şi referate pe lângă faptul că nu sunt identificate cu număr şi dată, în Proiectul de Hotărâre, avem situaţii în care mai multe note de fundamentare poartă acelaşi număr şi aceeaşi dată, împrejurare de natură să creeze confuzie. De exemplu numărul de înregistrare 631/ 05.01.2012 se regăseşte pe 18 note de fundamentare”, a declarat Florin Galiș.
 

Comentarii

comentarii