Acasă Actualitate Primarul Fritz a constatat că bolnavii oncologici tremură mai puțin. Edilul Timișoarei...

Primarul Fritz a constatat că bolnavii oncologici tremură mai puțin. Edilul Timișoarei a pasat problema încălzirii din spitale și școli pe umerii guvernului României

DISTRIBUIȚI

După mai bine de o săptămână în care pacienții oncologici au tremurat de frig în saloane, primarul Dominic Fritz a mers, în sfârșit, în vizită la Clinica de Oncologie Medicală din cadru Spitalului Municipal Timișoara.

Scopul ”inspecției” a fost verificarea la fața locului a situației, privind încălzirea saloanelor cu pacienți bolnavi de cancer. E drept, temperatura de afară a mai crescut puțin, iar lucrările făcute în ultimul moment în spital au mai crescut puțin temperatura din saloane. Au adus un plus de căldură și zecile de pături donate de timișoreni la sfârșitul săptămânii trecute.

Prim urmare, Fritz a constatat că bolnavii tremură mai puțin.

“Măsurile care au fost luate au produs efecte. Dacă săptămâna trecută situația era dramatică în ceea ce privește încălzirea, acum condițiile sunt mai bune.

Temperatura este în medie 20 de grade. La etajul 2 au fost schimbate caloriferele și am vorbit cu Enel și va monta o nouă instalație electrică care poate deservi și calorifere electrice în saloane.

Am discutat și cu pacienții și spun că situația este acceptabilă.

Bineînțeles că acestea sunt soluții pe termen scurt. Chestiunea încălzirii rămâne reală în continuare.

Se pare că guvernul a pus la dispoziție 3 miliarde de lei, dar instituții legate la sistemul de încălzire cum sunt spitalele sau școlile trebuie să plătească prețul integral al căldurii prin compania de termoficare Colterm.

Acum prețul la gaz este de 800-900 lei, iar anul trecut a fost 100 de lei. Este imposibil ca din bugetul local să ducem aceste sume.

Factura de gaz a fost de 3,5 milioane de lei numai pentru o zi, dar la temperaturi scăzute.

 Dacă ar fi fost pentru o temperatură normală, factura cred că ar fi ajuns la 5 milioane de lei”.

De parcă nu ar avea nici o vină în haosul de la Colterm, primarul Timișoarei a pasat problema încălzirii și a gazului la guvernul României.

“Concluzia este că guvernul încă ignoră această problemă majoră. Prin plafonare a rezolvat numai o parte situației grave, dar a creat o problemă mai mare pentru instituțiile legate de sistemul de încălzire central: prețul la gaz a crescut mai tare, iar Colterm plătește mai mult pentru factura de gaz.

Banii sunt limitați și ne permitem o cantitate și mai mică de gaz.

Guvernul a luat măsuri pentru populație, dar nu și pentru școli, și spitale”, a conchis Fritz.

Comentarii

comentarii