Acasă Actualitate Primarul Fritz, cerut insistent să fie prezent în plenul Consiliului Județean Timiș

Primarul Fritz, cerut insistent să fie prezent în plenul Consiliului Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost solicitat din nou să fie prezent în plenul Consiliului Județean Timiș, pentru a-și exprima opinia pe tema parcării din centrul orașului. Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a ținut să reamintească în cadrul unui plen extraordinar, desfășurat miercuri, faptul că l-a invitat pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, să vină în plenul CJT și să prezinte ce și cum crede municipalitatea despre această problemă.

Mesager pentru transmiterea solicitării, în fapt o revenire asupra adresei trimise spre Fritzs, a fost Raul Olajos, șeful grupului USR din consiliul județean.

”Rog pe domnul Olajos, care este liderul formațiunii politice USR Plus, să îi aducă aminte domnului primar Dominic Fritz că i-am trimis o adresă imediat după plenul ordinar din luna august, în care l-am invitat la ședința noastră de plen, pentru a ne spune părerea dânsului asupra parcării din centru, întrucât dumneavoastră, colegii dumneavoastră ne-ați spun că el susține proiectul și nu se împotrivește. Noi, în urma acestor intervenții i-am trimis o adresă scrisă, ca să participe la ședința de plen, încă nu am primit răspuns, dacă vine, dacă nu vine, v-aș ruga să îi reamintiți de invitația noastră”, a spus Proteasa.

Răspunsul a venit prompt de la Olajos, care i-a atras atenția colegului săi că nu a reușit nici acum să pronunțe corect numele său.

”Olajos, domnule vicepreședinte, până la finalul mandatului veți pronunța corect numele  până la finalul mandatului. Nu e greu pentru bănățeni. O să transmit mai departe invitația, vă mulțumesc”, a spus Olajos.

Apărător al lui Fritz, care nu a răspuns invitației, a fost consilierul județean Ioan Sorincău,

”Legat de invitația pe care i-ați transmis-o domnului primar. Eu am propus să facem o ședință comună cu consiliul local, pe care văd că ați ignorat-o și ați de bună doar propunerea pe care ați avut-o în executiv. Să îl invitați pe domnul primar să ce? Să îl judecăm noi? Mi se pare disproporționat să vină un singur om împotriva unui consiliu întreg. Dacă erau două consilii față în față era altceva”, a spus Sorincău.

Proteasa a revenit și a întrebat retoric de ce s-ar face o asemenea întâlnire dacă nu există la CLT un proiect de hotărâre referitor la parcare.

Sorincău a insistat și a vorbit despre ideea pe care alți arhitecți ar fi avut-o, conform căreia acolo să se facă o construcție cu destinație culturală, o bibliotecă. Ideea a fost combătută de Proteasa, dar și de alți membri ai CJT, care au cerut locuri de parcare pentru instituțiie culturale deja existente în zonă și care nu au la dispoziție o asemenea faciliate.

Comentarii

comentarii