Acasă Actualitate Primarul îi invită pe bicicliştii din Timișoara la consultări, pe pagina sa...

Primarul îi invită pe bicicliştii din Timișoara la consultări, pe pagina sa de facebook. Cei care nu vor accepta temele vor fi blocați

DISTRIBUIȚI

După ce s-au plâns în van ani de zile, bicicliştii din Timișoara au fost invitați să se plângă direct primarului Nicolae Robu, pe pagina sa de facebook, cu condiţia să fie la obiect, să nu se abată de la temă prea mult şi să folosească un limbaj civilizat. Altfel, vor fi blocaţi, ceea ce se întâmplă permanent cu cei care își permit să-l critice pe primar.

“Am consultat recent bicicliştii pentru că am vrut să aflu cât mai concret unde şi cum consideră ei că putem să facem să le fie mai bine. Le-am cerut să propună concret. Suntem în stadiul extragerii tuturor propunerilor şi ne vom ocupa de ele. Voi organiza şi o audienţă online pe facebook dedicată bicicliştilor, după ce voi parcurge sutele de comentarii deja făcute. Pe pagina mea de facebook au loc consultările online. Cine vrea să fie deblocat să mă anunţe. Pe pagina mea nu voi admite să se manifeste oameni cu u n limbaj sub un anumit nivel. Sunt şi critici pe pagina mea, dar toate au o limită. Nici nu permit deturnarea discuţiilor pe care eu le lansez la un moment dat. Dacă unii nu înţeleg să vorbim frumos şi să ne respectăm şi la obiect… După audienţa online va fi şi întâlnirea directă”, a spus Nicolae Robu.

El a explicat că sunt foarte multe observaţii, nemulţumiri legate de trecerile abrupte de pe trotuare pe carosabil. “Sunt de acord cu bicicliştii şi sunt supărat că nu se respectă trecea lină. Proiectanţii mereu invocă măsuri de securitate. E adevărat că biciclistul trebuie să fie mai responsabil pentru a-şi purta de grijă propriei vieţi. Ideea este facem treceri abrupte ca să-l obligăm pe biciclist să coboare ca să nu se tamponeze cu autovehiculele. (…). Aici nu e vorba despre diferenţe de 3-4 cm pentru ca apa de pe carosabil să nu ajungă pe trotuar, ci să se scurgă în gurile de canal. Dar la noi sunt diferenţe de 15-25 cm. Le-am transmis foarte clar celor de la SDM. Când mai vedeţi că se mai fac treceri abrupte, să mă sesizaţi”, a completat primarul.

Bicicliştii au mai lansat idei şi pentru alte locuri unde să se mai facă piste, dar unele nu se pot realiza, respectiv, acolo unde sunt benzi mari de circulaţie rutieră, cu fluxul mare de maşini, nu putem lua din carosabil să-l dedicăm pistelor pentru biciclişti. “Ne inspirăm din Danemarca, Olanda, dar în limita posibilităţilor de noi. Vom face şi reţeaua regională de piste, suntem în procedura de obţinere de fonduri, sperăm să primim fonduri europene”, a mai spus primarul.

 

Comentarii

comentarii