Acasă Politica Primarul Lugojului acuză consilierii PDL „că se opun intereselor lugojenilor”

Primarul Lugojului acuză consilierii PDL „că se opun intereselor lugojenilor”

454
DISTRIBUIȚI

Adrian Serendan, liderul grupului de consilieri PDL, susţine că aleşii PDL se vor opune demolării chioşcurilor din piaţă până când primarul Francisc Boldea va prezenta în plenul consiliului local un proiect concret de modernizare a pieţei
Municipalitatea lugojeană intenţionează să modernizeze Piaţa agroalimentară „George Coşbuc”, însă pentru demararea lucrărilor este nevoie de demolarea chioşcurilor din piaţă. Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Francisc Boldea, a fost dezbătut în două şedinţe ale consiliului local, dar nu a trecut la vot pentru că aleşii PDL s-au abţinut. Acest fapt l-a determinat pe primarul Francisc Boldea să acuze consilierii PDL, într-o conferinţă de presă, „că se opun intereselor lugojenilor”. „Din păcate, dintr-un motiv inexplicabil, consilierii PDL nu au votat prima acţiune necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a Pieţei agroalimentare „George Coşbuc”, respectiv demolarea construcţiilor vechi, din tablă, aflate pe domeniul public. În şedinţa anterioară, consilierii PDL au motivat votul prin neconcordanţa dintre titlu şi proiectul de hotărâre, solicitând rectificarea acestei nereguli. Cu toate acestea, în cadrul ultimei şedinţei extraordinare, aceştia nu şi-au dat acordul pentru demolarea acelor clădiri, care dau aspectul unei pieţe dintr-o ţară din lumea a III-a. Vreau să subliniez şi faptul că până în anul 2008 au fost realizate nu mai puţin de şase proiecte, plătite din bani publici, niciunul dintre acestea nefiind de actualitate. În acest moment, dorim amenajarea unei pieţe moderne, după modelul pieţei din Deva, dar la o scară mai mică, şi nu vom renunţa la acest proiect. Sperăm doar ca şi consilierii PDL să înţeleagă că altfel nu putem avea o piaţă civilizată”, a declarat Francisc Boldea, menţionând că intenţionează amenajarea unor spaţii speciale, unde să îşi poată desfăşura activitatea comercianţii de lactate şi produse din carne. „Doar construind în paralel vom putea reduce cheltuielile publice, lucrările urmând să înceapă în toamnă, după ce trece sezonul legumelor şi zarzavaturilor. Vom împărţi piaţa în trei părţi, astfel încât să nu fim nevoiţi să închidem activitatea pe perioada executării lucrărilor. Astfel, în doi ani vom reuşi să finalizăm lucrările. De aceea, voi reveni cu acest proiect în cadrul şedinţei ordinare din data de 25 august”, a mai spus edilul-şef al Lugojului.

Consilierii PDL vor un proiect concret de modernizare a pieţei

Adrian Serendan, liderul grupului de consilieri PDL din Consiliul Local Lugoj, susţine că aleşii PDL se vor opune demolării chioşcurilor din piaţă până când primarul Francisc Boldea va prezenta în plenul consiliului local un proiect concret de modernizare a pieţei. „După trei ani de administraţie Boldea, piaţa arată groaznic, iar acum venim să demolăm fără să ştim ce facem după demolare şi cât timp durează demolarea. Faptul că piaţa va arăta cum e cea din Deva nu este relevant. Răspunsul nu l-am primit nici după renumita şedinţă de consiliu, de la domnul primar, când am întrebat ce facem acolo, nişte rulouri, nişte spaţii, nimeni n-are puterea de anticipare, cât durează… Demolare a mai făcut domnul primar, inclusiv cu fântâna de la Biserica Greco-Catolică. E uşor de dărâmat, dar cât de repede punem înapoi, pentru că piaţa se află acum în efervescenţă, acum este momentul ei. (…) Nu avem un program foarte clar şi nu suntem de acord să dărâmăm rapid pentru a nu pune nimic în loc sau să construim la anul. Aşa că piaţa, până nu are un sistem unitar şi o gândire foarte clară nu putem să o aprobăm. Dacă mergeţi acum în piaţă, veţi vedea, din păcate, maşini transformate în hotel, cu pietre în faţa roţilor, care stau de când s-a început cu lubeniţele şi se doarme în ele. Este un aspect deplorabil, mai urât decât acum trei ani, cert”, a declarat Adrian Serendan.
 

Comentarii

comentarii