Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu a salvat apa caldă. A manipulat din nou, convingător,...

Primarul Nicolae Robu a salvat apa caldă. A manipulat din nou, convingător, conducerea E.ON

809
DISTRIBUIȚI

Compania E.ON a oprit joi, pentru a doua oară în acest an, furnizarea gazului metan către Colterm Timișoara. În luna iunie, după ce timișorenii au stat două zile fără apă caldă, primarul Nicolae Robu a reușit să convingă conducerea E.ON să reeșaloneze datoriile. A promis atunci că nu vor mai fi întârzieri la plată. Acum, la doar trei luni distanță, situația s-a repetat.

Primarul a mințit din nou convingător, și a reușit să obțină o nouă păsuire. Și se simte din nou salvatorul Timișoarei.

”Am rezolvat problema gazului la Colterm! Timișorenii nu vor ajunge fără apă caldă!”, a anunțat victorios primarul Nicolae Robu.

”Tocmai am încheiat o înțelegere cu conducerea EON GAZ ROMANIA privind reluarea furnizării de gaz către compania de termoficare a Timișoarei, COLTERM. Am explicat convingător că situația financiară critică a Primăriei Timișoara e la final, că în zilele următoare, până la sfârșitul lunii septembrie, vom încasa sume mari ca taxe și impozite locale de la firme, mai general zis de la persoane juridice și vom achita toate restanțele de plată semnificative, către toți partenerii și cu prioritate către EON GAZ ROMANIA.

Din nou, cele 60.000 de familii abonate la COLTERM vor constata că una e la robineții din casele lor -e apă caldă, cum e firesc!- și alta la televizor și pe web! Din nou, jurnaliști cu excese de “entuziasm” n-au avut răbdare să vadă dacă apa se și răcește, ci au trâmbițat cu pompă -ba chiar cu mare satisfacție, după cum vorbeau!- că 60.000 de familii de timișoreni au rămas fără apă caldă! Ei bine, n-au rămas și nu vor rămâne!

Ne-a fost greu, stimați timișoreni, dar, cu toate greutățile în cârcă, am făcut extrem de multe lucruri în acești ani și vom continua să facem, în condițiile în care am avut și de redresat toate societățile Primăriei în afară de Aquatim, singura care mergea bine!”, a scris primarul pe facebook.

Timișorenii se întreabă însă de ce a fost nevoie să se ajungă din nou până la tăierea gazului. De ce primarul nu a salvat apa caldă mai devreme, adică după ce E.ON a trimis notificarea prin care anunța că va recurge la această metodă extremă de a-și recupera datoriile? De ce primarul dă vina tot pe jurnaliști pentru haosul pe care l-a creat? De ce, la 6 ani de când e primar Robu vorbește tot de ”greaua moștenire”?

Nicolae Robu a reușit să aducă Primăria Timișoara în pagul insolvenței. Lucrurile sunt atât de negre încât primarul a ajuns să recunoască în ultima perioadă ”situația financiară critică”, dar, la fel ca un alcoolic, care spune mereu ”de mâine nu mai beau”, repetă că în câteva zile situația se va remedia. Bugetul Timișoarei a ajuns să depindă de banii încasați în fiecare lună din cotele defalcate din impozitul pe salarii. Sume din care se fac plățile urgente, și care se termină în câteva ore. Acum primarul speră ca la sfârșitul lunii septembrie să mai încaseze ceva bani de la cei care își plătesc impozitele pe trimestrul trei.

Comentarii

comentarii