Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu anunţă proiecte europene de 250-300 de milioane de milioane...

Primarul Nicolae Robu anunţă proiecte europene de 250-300 de milioane de milioane de euro

1343
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunțat că va prezenta vineri un tablou al proiectelor cu finanţare europeană depuse, susţinând că valoarea lor este de 250-300 de milioane de euro, dar vrea să prezinte o situaţie completă, inclusiv cea a proiectelor transfrontaliere.

El a afirmat că nu a fost încă timp să se întocmească situaţia sintetică, pentru că sunt foarte multe proiecte. 

“Eu vreau să prezint altfel situaţia, pe un anumit tablou, cu toate proiectele şi pe axa 4, pentru care termenul de depunere s-a încheiat pe 29 martie. Vreau şi prezentarea proiectelor pe transfrontalier.

Doar Direcţia Edilitară are pe zona edilitară proiecte de 250-300 de milioane de euro, doar pe acest segment edilitar”, a spus primarul Nicolae Robu, care a menţionat că sumele puse la dispoziţie pentru accesare sunt cu mult depăşite,

“Aveam la dispoziţie 54 de milioane de euro pentru mobilitate, dar valoarea totală a proiectelor depuse de noi este de cca 150 de milioane de euro şi oricât de optimişti suntem noi că vor fi suplimentate fondurile, prin orice redistribuire se va face, evident că nu se va putea tripla suma pentru Timişoara, dar noi ne-am făcut datoria să arătăm şi capacitatea de creare, de depunere şi de implementare a proiectelor europene”, a arătat edilul.

Sunt proiecte şi pe lista de aşteptare, dacă vor fi redistribuiri de fonduri, iar primarul a anunţat că proiectele vor fi implementate, chiar dacă nu vor veni suplimentări pe fonduri europene.

Nicolae Robu a mai precizat că angajaţii care lucrează la scrierea proiectelor europene şi care ar trebui să primească retribuţii mult mai mari, nu vor primi aceste bonusuri decât în momentul implementării proiectelor.

“Sporurile se dau din momentul în care începe implementarea, adică după semnarea contractului. Dar munca este făcută, pentru că este în cadrul sarcinilor normale de serviciu. (…). Sunt proiecte edilitare, inlcusiv pe canalizare şi Colterm. Avem trei proiecte de achiziţii de tramvaie, fiecare de 21 de milioane de euro, total 63 milioane euro. Apoi, Calea Bogdăneştilor, Cetăţii, Stan Vidrighin, care fiecare în parte înseamnă tot cca 20 de milioane de euro. Bilanţul complet îl voi prezenta vineri”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii