Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu, atac dur la PSD și presă, dar gata de...

Primarul Nicolae Robu, atac dur la PSD și presă, dar gata de negocieri cu un milionar din Topul Forbes, fost consilier județean… PSD

4001
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu continuă să folosească cuvinte dure și să jignească pe toți cei care fac parte din ”corul al nemerniciei”, năpustit asupra încăpățânării sale de a impune construcția unei săli polivalente pe terenul ales de domnia sa.

După ce terenul despre care primarul spunea că este liber se sarcini s-a dovedit că are pe el interese private, tot Nicolae Robu se simte revoltat. Că nu este lăsat de PSD să negocieze cumpărarea cu banii timișorenilor a ruinelor de pe parcela pe care vrea să se construiască sala. Culmea ironiei este faptul că negocierea ar urma să aibă loc cu o companie, Electrometal, la care este acționar un fost consilier județean… PSD. Același partid pe care primarul Robu îl acuza de interese oculte în alegerea terenurilor (cu adevărat libere de sarcini privare) de la Giroc, unde ”ar vrea să mute” (aici îl cităm tot pe Nicolae Robu) sala polivalentă care nu există.

Ultima variantă de ”adevăr” cu privire la terenul pentru sala polivalentă de 16000 de locuri în viziunea primarului Nicolae Robu este următoarea:

”Am spus de nenumărate ori și o repet: am propus CNI ca sala să fie amplasată în zona „Dan Păltinișanu”, afirmând răspicat că locația cea mai bună pe care o are Timișoara este aceea. Am indicat, la început, o parcelă pe care logica o recomandă ca fiind ideală. Specialiștii CNI, după ce au fost în vizită la fața locului, au fost încântați de acea parcelă! E drept, asta s-a întâmplat în toamna lui 2016, în scurta perioadă cât PSD nu a fost la guvernare. Au venit alegerile, s-a instalat PSD la putere și a devenit Grindeanu Prim-ministru. Brusc, specialiștii CNI au ajuns la concluzia că acea locație -excelentă în toamnă, după a lor apreciere, repet!-, nu este, de fapt, bună, pentru că, vezi Doamne, pe ea există o cale ferată uzinală. În schimb, știu ei că există o locație bună în comuna Giroc -auzi sfidare!-. Păi numai un grav handicapat mintal n-ar înțelege că, de fapt, locația din Timișoara n-are nicio problemă -acea cale ferată, pe de o parte, este chiar pe marginea ei, iar pe de altă parte, ea este a Primăriei Timișoara și Primăria o elimină de-acolo cât se poate de repede, mai exact: de îndată ce obține avizele cerute de lege în acest sens. Dar, încă o dată, și dacă n-ar sta lucrurile astfel, acea cale ferată e chiar la marginea zonei și nu ar împiedica cu absolut nimic realizarea obiectivului, totul este un pretext, ca să nu spun o minciună sfruntată! Văzând că PSD este pornit cu înverșunare să împiedice realizarea acestui obiectiv în Timișoara, am pornit lupta pentru Timișoara -mai bine zis o nouă luptă!- și am trimis CNI un set de 7 terenuri ale Primăriei din aceeași zonă -ȘAPTE!-, toate bune pentru sală! E vorba de cel inițial, plus încă 6. Unul din cele 6 terenuri nou oferite ca alternativă CNI, are pe el ruinele unei foste tribune, o platformă de beton și o suprafață cu iarbă amenajată pentru joc, toate înscrise în CF drept construcții aparținând SC Electrometal. Terenul de sub ele, repet, este al Primăriei. Ca să putem folosi acel teren, pentru Polivalentă sau în alte scopuri, trebuie să cumpărăm acele construcții și apoi să le desființăm, să le radiem din CF. Asta am hotărât și pentru asta m-am luptat din greu vineri în Consiliul Local! Asta a încercat PSD să boicoteze vineri, așa cum boicotează tot ce facem noi pentru Timișoara. Am auzit că PSD dorește să pună din nou la vot în CJT preparativele pentru a mutarea sălii de la Timișoara la Giroc! Asta nu se va întâmpla niciodată câtă vreme eu voi fi Primar și Președinte PNL Timiș! Garantez!

După ședința CLT de vineri, am văzut un adevărat cor al nemerniciei, năpustit asupra mea! Evident, format din <<ziariști>> demni de statutul de <<cetățean de rușine al Timișoarei>>!”.

Cu cine va negocia comisia propusă de Nicolae Robu

Comisia de negociere a Primăriei Timișoara, formată la propunerea primarului Robu va purta discuții cu firma Electometal pentru cumpătarea ”ruinelor” de pe terenul de lângă Stadionul Dan Păltinișanu. Cei doi acționari principali ai Electrometal sunt italianul Torresi Giuseppe Luigi și fostul consilier județean PSD Vasile Rotărescu.

Prezent constant în ultimii 10 ani în topul Forbes a celor mai bogați 300 români, Vasile Rotărescu are o avere estimată la 10 milioane de euro. Domeniul său de activitate: industria uşoară şi imobiliare.

Consilier judeţean PSD între 2004-2008, Rotărescu achiziţionase, potrivit declaraţiei de avere, are 82.858 mp de teren intravilan și 870.653 mp teren agricol. El avea 2 case de locuit și 2 apartamente, un spațiu de producție la Moșnița Nouă precum şi o casă de vacanţă în localitatea în care s-a născut, Albina.

Cele mai mari sume i-au intrat în cont prin intermediul firmelor la care acesta este asociat alături de partenerul său italian, Torresi Giuseppe Luigi, cu care a înfiinţat grupul de firme Ro Alto Gradimento, în domeniul imobiliar, al producţiei de încălţăminte şi de electrocasnice.

Prin Tim Cardenas, parte a acestui grup de firme, omul de afaceri deschidea în 2004 la Timişoara un centru comercial cu o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi, o investiţie care valora atunci 2 milioane de euro.

Printre altele, Rotărescu deţinea şi acţiuni de 5,1 milioane de euro în cadrul Electrometal.

Aici ne oprim, pentru că am ajuns la un nume cu renume şi care apasă cu „sarcini” terenul pe care primarul ar vrea să se construiască sala polivalentă de 16.000 de locuri din Timişoara.

În plenul de vineri, consilierii locali timişoreni au votat pentru ca o comisie să fie împuternicită să negocieze cu reprezentanţii Eelectrometal ca aceştia să elibereze un teren al primăriei, dar pe care mai sunt câteva „ruine”.

Să vedem ce pretenţii băneşti va avea „dezvoltatorul imobiliar” Electrometal pentru a renunţa la acele „ruine”.

PSD: ”Primarul Nicolae Robu a dezinformat opinia publică timp de mai multe luni cu privire la acest aspect”

“Municipalitatea este pusă în situația de a cumpăra anumite clădiri aflate în proprietate privată situate pe un teren care era prezentat public ca fiind ideal pentru amplasarea investiției, în vecinătatea stadionului Dan Păltinișanu. Minciuna are picioare scurte și se dovedește că terenul nu era liber de sarcini, așa cum se pretindea, deci nu poate fi predat Companiei Naționale de Investiții, finanțatorul proiectului. Din păcate timișorenii vor plăti fără a avea garanția că aceea va fi locația finală. În același timp Consiliul Județean Timiș pune la dispoziție un teren gratuit tocmai din dorința de face economii la bugetul județului și pentru ca investiția să poată fi aprobată cât mai repede”, a declarat președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra.

Comentarii

comentarii