Acasă Politica Primarul Nicolae Robu cheamă la acțiuni de protest împotriva Guvernului Ponta

Primarul Nicolae Robu cheamă la acțiuni de protest împotriva Guvernului Ponta

DISTRIBUIȚI

centura timisoara

Robu cere includerea centura de ocolire a Timișoarei în Master Planului General pe Transport 2014 – 2030

Supărat până peste măsură de modul în care Timișoara este ignorată de Guvernul Ponta, primarul Nicolae Robu a anunțat că va chema locuitorii orașului la un miting de protest, dacă guvernanţii nu vor modifica Master Planului General pe Transport 2014 – 2030.

Document, ce se află acum în dezbatere publică, nu conține nici o investiție în Timișoara sau în județul Timiș. Planul de dezvoltare până în 2030 nu prevede construirea centurii de ocolire a oraşului pe direcția sud și vest şi nici alte obiective de interes pentru timișeni.
Primarul a declarat că nu mai crede în promisiunile liderului CJT, Titu Bojin, care a anunţat printr-un comunicat, chiar în timpul conferinței de presă a primarul de marți, 7 octombrie, că Guvernul Ponta a alocat bani pentru cofinantarea centurii de sud a Timişoarei.
„Cred că, în situaţia dată, noi timişorenii trebuie să facem dovadă de unitate şi de forţă de reacţie şi, dacă nu primim un angajament ferm că acest master plan nu va fi completat cu obiectivele de interes pentru Timişoara, cu centura de sud şi centura de vest, eu intenţionez să organizez un miting apolitic, un miting de protest, printr-un apel la societatea civilă a Timişoarei, la cetăţenii simpli ai Timişoarei, indiferent de simpatiile lor politice”, a anunţat primarul Timişoarei.
Robu a anunţat public, marţi, că dacă prevederile acestui master plan nu vor fi modificate, și dacă în acest document nu va apărea şi şoseaua de centură, îi va chema pe timişoreni la un protest împotriva Guvernului și va interzice traficul greu în Timişoara.
„Vreau să conştientizez Guvernul că noi nu vom permite la nesfârşit ca Timişoara să fie traversată de TIR-uri şi pe cale de consecinţă ca în Timişoara să fie degradate suplimentar drumurile, afectate prin suprasolicitări, să se producă poluare prin noxele TIR-urilor, praf şi vibraţii care să afecteze clădirile. Şi, dacă vom vedea că Guvernul nu înţelege cu vorba bună că astfel de obiective sunt esenţiale pentru un oraş care e al treilea ca populaţie, atunci vom vedea ce va face Guvernul când vom interzice trecerea TIR-urilor prin Timişoara, cu excepţia celor care deservesc unități din oraș”, a adăugat primarul. Nicolae Robu a spus că se bazează și pe sprijin din partea transportatorilor, care vor trebui să se îndrepte tot împotriva Guvernului dacă vor ajunge să nu mai poată să treacă deloc prin Timişoara. „Vă garantez eu că transportatorii au forţa de a protesta. Inclusiv pe un protest al transportatorilor mizez… Eu nu pot decât să informez oamenii”, susţine Robu.

Primarul Timişoarei nu crede în… ”minciuni electorale”

„Guvernul Ponta a alocat bani pentru lucrările centurii de sud a Timişoarei. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi al Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat, domnul Titu Bojin, a avut în această dimineaţă, la Bucureşti, o întâlnire cu ministrul Transporturilor, domnul Ioan Rus, în cadrul căreia s-a stabilit ca Guvernul Ponta să asigure partea de cofinanţare pentru centura de sud, care leagă Calea Şagului de Calea Lugojului”, au anunţat reprezentanţii PSD Timiş.
„Nu aşa la viitor… Guvernul va face raiul pe pământ, o mostră de rai în Timişoara… Aştept să văd. Nu a alocat bani, alocările sunt pe hârtie. De ce nu au venit să spună a fost inclusă centura sud în masterplan. Nu poţi să faci lucrarea dacă nu o ai inclusă în master plan. Timișoara trebuie să primească cel puțin 1 milion de lei. Până acum am primit zero. Voi aștepta modificarea master planului până cu o săptămână înainte de încheierea dezbaterilor publice. Dacă până atunci nu se va întâmpla nimic, voi aproba organizarea unui miting de protest”, spune Robu.

Comentarii

comentarii