Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu continuă să arunce praf în ochii (și plămânii) timișorenilor

Primarul Nicolae Robu continuă să arunce praf în ochii (și plămânii) timișorenilor

674
DISTRIBUIȚI

Deranjat, nu atât pe faptul că mii de timișoreni se plâng de calitatea aerului și a vieții din oraș, ci de o postare a USR Timiș care punea Timișoara în fața Beijinului la poluare, primarul Nicolae Robu a (re)devenit virulent. Și cam incoerent. Prin urmare a umplut Facebook-ul său și al postacilor lui de tot felul de grafice, care mai de care mai nerelevant, vrând să arate că la Timișoara se respiră doar aer de munte.

Dacă prima sa intervenție, în care a vorbit de oameni ”turbaţi de frustrare” și de încercările lor de a-l ”boicota”, în care încerca să arate că ”aerul în Timişoara este în zona <<SAFE>>”, a fost rapid infirmată, primarul a revenit spre seară cu o nouă abordare. La fel de manipulativă.

”Să fiu corect înțeles: eu nu sunt mulțumit de calitatea aerului din Timișoara! Eu vreau un aer nu bun, ci excelent și nu-l avem așa! Dar eu lupt să-l avem, lupt cu poluatorii industriali -și o cam fac de unul singur, din păcate!- și fac tot ce pot pt a reduce noxele și praful din trafic, etc.!

Datele oficiale ale Agenției de Protecția Mediului arată că, în pofida celor câteva depășiri ale pragurilor admise înregistrate în ultimele zile, DEPĂȘIRI DATORATE UNOR FENOMENE METEO CE AU AVUT LOC ÎN ZONĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ȘI NICIDECUM DATORATE MODERNIZĂRII ÎN FORȚĂ CE-I DERANJEAZĂ LA MAXIM PE LIDERII USR, Timișoara, atât de plină se șantiere publice și private în 2019, a avut cele mai puține depășiri la parametrii supuși monitorizării, PM10 și PM2.5, din ultimii 15 ani: o medie de 7.5 pe stație, când admisibile sunt 35 de depășiri pe stație!

În sprijinul afirmațiilor noastre, menționăm că ce s-a întâmplat la Timișoara în aceste zile, s-a întâmplat, spre exemplu, și la Szeged și la Belgrad și… chiar la Carani și la Nădlac, unde încă n-am ajuns cu modernizarea în forță”, a scris Nicolae Robu.

El a atașat la postare câteva print screen-uri ”relevante”, de pe site-ul invocat de ”hater-ii Timișoarei”.

Doar că aceeași ”hater-i”, i-au demontat rapid încercarea de manipulare.

În prima postare primarul își sprijinea afirmațiile pe rezultatele incomplete ale măsurătorilor de pe un site afiliat Organizației Mondiale a Sănătății și nu pe cele complete și oficiale putând fi văzute pe site-ul Ministerului Mediului.

În cea de a doua, realizând, probabil, eroarea, Robu a publicat chiar date de la mediu. Doar că a ales cele care erau în avantajul său. Așa că a ales ca argument datele de la stația de monitorizare din Piața Oituz, care nu măsoară particulele PM10 și PM2.5, adică exact pe acelea care sunt vinovate pe poluare din ultimele zile. Dacă primarul citea și datele de stațiile de monitorizare a calității aerului din Timișoara instalate de Comisia Europeană, respectiv stația TM1, din Calea Șagului și cea din Calea Aradului, indicii PM10 (particulele în suspensie mai mari de 10 microni) erau cu mult în zona roșie, calitatea aerului fiind considerată foarte rea.

Prin urmare, Nicolae Robu ar trebui să se gândească mai bine la ideea sa de a “conferi celor ce fac / încearcă să facă rău Timișoarei, titlul și diploma de <<cetățean de rușine>>”. Pentru că s-ar putea să o merite.

Comentarii

comentarii