Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu crede, iarăşi, că merită venituri salariale de până la...

Primarul Nicolae Robu crede, iarăşi, că merită venituri salariale de până la 5.000 de euro pe lună

DISTRIBUIȚI

nicolae robu zero leiPrimarul Nicolae Robu este harnic, oraşul merge strună şi arată minunat, nici urmă de praf ori buruieni, staţiile mijloacelor de transport în comun sunt climatizate, din 2 în 2 minute vine tramvaiul sau autobuzul în care ai condiţii occidentale, pe şosele circuli ca în palmă, ai undă verde peste tot, aşa că este un edil exemplar. Ca urmare, pentru atâtea lucruri excepţionale, merită şi să fie răsplătit corespunzător. Aşa crede domnia sa. Dacă acum are o leafă echivalentă cu circa 2.000 de euro, Nicolae Robu spune că salariul acesta ar putea rămâne pe loc, dar ar trebui să primească bonusuri pentru “toate realizările” care să-i aducă în cont între 4.000 şi 5.000 de euro. În tot acest timp salariul mediu din România este de doar 400 de eruo.

Cu riscul de a “şi-o încasa”, el spune că nu este ipocrit precum ceilalţi primari din ţară care tac, dar gândesc la fel ca el, şi spune pe faţă ce are pe suflet:

“Primarii sunt trataţi ca un fel de hoţi care se îmbuibă ei de unde se poate şi care nu trebuie să aibă salarii mari. (…). Dar primarii sunt oamenii care au cea mai mare apreciere din partea concitadinilor lor şi atunci e normal să fie trataţi altfel. Eu cred că salariile primarilor ar trebui să fie mult mai mari şi, iată, o spun eu, un om care nu dă doi bani pe bani. Ar trebui să aibă salarii mult mai mari decât cele pe care le au. Până acum un an salariile erau de-a dreptul ridicole, acum sunt mult mai bune, însă ar trebui să fie mult mai bune”, crede primarul Nicolae Robu.

După calculele sale, salariile din sistemul public ar trebui să fie calculate la fel ca şi cele din sistemul privat, cu o componentă fixă şi una de tip bonus, iar în baza unei grile, în funcţie de complexitatea unităţii administrativ-teritoriale să se stabilească componenta fixă a lefei, care, în opinia sa, ar trebui să fie dublă faţă de cea actuală. “Mai departe, ar trebui să se acorde bonusuri de performanţa în funcţie de contribuţia la modernizarea infrastructurii unităţii administrativ-teritoriale. Aici este greu, în zona asta. Aici deranjează cetăţenii, aici gestionezi relaţia cu proiectanţii, cu toţi cei implicaţi şi nu e deloc uşor. Bonusul trebuie să fie în funcţie de ce lasă fiecare în urma lui”, spune edilul Timişoarei.

 

Comentarii

comentarii