Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu i-a stabilit priorități Guvernului Orban

Primarul Nicolae Robu i-a stabilit priorități Guvernului Orban

799
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu are pregătită lista cu proiectele prioritare pe care le va prezenta Guvernului Orban spre finanţare, între care se află centura de sud, sala polivalen tă de 16 mii de locuri, stadionul, spital oncologic şi spital regional.

„Îl rog pe prim ministru să dea drumul rapid prin dispoziţiile pe care le guvernează la câteva dintre obiectivele de maxim interes pentru viitoare CCE în numele României şi a UE în lume. Oraşul cel mai dinamic al României care are nevoie şi de infrastructură şi suprastructură să facă faţă dezvoltării economice şi culturale.

Îl rog pe domnul prim ministru pentru ca centura Sud să înceapă să fie construită. Este nepermis să se stea în acest blocaj pentru că cercetarea nu se întâmplă pe tot traseul de 25 km, ci doar în opt puncte unde se impune descărcarea arheologică. Este un lucru ştiut, numai fostul ministru Cuc se pare nu a ştiut asta, că trebuie să dai drumul la lucrări şi abia în momentul în care ai descoperit ceva începi acolo în zonă cercetarea arheologică. Este nepermis ca după atâţia ani în care nici nu s-a aprobat măcar acest obiectiv, acum, când s-a putut lucra deja, să ţii lucrul pe loc. De mult ar fi trebuit să se înceapă lucrările, pentru ca în  2021, nu în 2022 cum a planificat PSD, măcar o bună parte din centură să fie dată în folosinţă pentru a mai descărca Timişoara. Mai avem probleme mari şi evident că prin lucrările la infrastructura de mobiliate am uşurat traficul în Timişoara, dar până nu avem o centură, tot greu ne va fi, orice am face noi”, a explicat Nicolae Robu.

La aceasta, edilul a adăugat şi nevoia dării în folosinţă a drumului şi centurii de N, respectiv de V-NV şi a acelor autostrăzi despre care s-a tot vorbit inclusiv în cadrul Alianţei Vestului, autostrada Timişoara-Belgrad.

„Timişoara este în mijlocul unei euro-zone care cuprinde 16 capitale de stat pe o rază de 1000 kilometri. Prin urmare, importanţa conectivităţii Timişoarei în toate direcţiile este esenţială. Apoi, Sala polivalentă de 16 mii de locuri şi stadionul trebuie să intre rapid la finanţare cu prioritate. Avem locaţiile şi pentru sală şi pentru stadion. Nimeni nu poate comenta argumentaţia împotriva acestor priorităţi pentru Timişoara atâta timp cât Timişoara va fi reprezentanta României prin titulatura de CCE. Nimeni nu a fost împotrivă când mergeau bani spre CCE 2007, Sibiu, la fel trebuie să se întâmple şi cu Timişoara. Pe Calea Torontalului, de 20 de ani zace o clădire în paragină, nu este a primăriei, ea trebuie să o termine Ministerul Sănătăţii şi să se facă acolo Insttitutul Oncologic promis de ani buni, dar nu s-a făcut nimic. Timişoara nu este pe lista întocmită de PSD pentru spitale regionale, dar asta nu înseamnă că noi am abandonat intenţia de a avea un spital regional ultramodern care să deservească întreaga această parte de ţară. Noi am dat teren (…). Nevoia mare este să avem un astfel de spital şi la Timişoara şi atunci România va avea un teritoriu echilibrat cu astfel de spitale regionale”, a adăugat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii