Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu “îi dă în gât” pe cei din fosta administraţie,...

Primarul Nicolae Robu “îi dă în gât” pe cei din fosta administraţie, care au prejudiciat primăria

1473
DISTRIBUIȚI

liceul-de-arte-plasticeGata, s-a săturat! Primarul Nicolae Robu spune că va face cunoscute “numele mari” ale foste administraţii locale, care au lezat bugetul municipalităţii. În discuţie este, pentru moment, fostul Liceu de Arte Plastice de lângă primărie.

Edilul spune că în prezent primăria nu mai plăteşte chirii decât pentru Clinica ASCAR a Spitalului Municipal şi pentru Direcţia Fiscală în clădirea Bancpost, precum şi la câteva grădiniţe, dar unde nu mai sunt sume mari.

“Este însă un proces cu Liceul de Arte Plastice (…). Administraţia precedentă, în mod iresponsabil a lăsat o şcoală aflată sub tutela sa, cu statut de ordonator special de credite să stea în chirie cu 30.000 de euro pe lună. Toţi au crezut că e o joacă, iar acum sunt procese şi există o anumită disperare la unii. O să prezint public (numele lor, n.r.), că nu merită aceşti oameni discreţia mea şi poziţia pe care eu am avut-o faţă de ei. Le-am făcut imputare la nivel de persoane, unor ‘mari oameni’ cu ghilimelele, la un moment dat”, a anunţat Nicolae Robu.

De un an, liceul funcţionează în campusul UMT, la periferia oraşului.

*

În 2015, Consiliul Local Timişoara şi primarul Nicolae Robu au fost chemaţi “în garanţie” în contencios la Tribunalul Timiş, în care părţi au fost reclamanta Colterm şi pârâtul Liceu de Arte Plastice. Colterm cerea de la liceu plata sumei de 286.446,89 lei, formată din suma de 241.850,68 lei reprezentând contravaloarea facturilor restante aferente perioadei noiembrie 2011 – mai 2013 şi suma de 44.596,21 lei reprezentând penalităţi de întârziere, calculate până la data de 29.11.2013, penalităţile urmând să curgă în continuare până la achitarea integrală a debitului. Instanţa a acceptat cererea Colterm şi a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Local al Municipiului Timişoara şi a Primarului Municipiului Timişoara ca nefondată.

Comentarii

comentarii