Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu, în vitrină, la DiskOteka

Primarul Nicolae Robu, în vitrină, la DiskOteka

DISTRIBUIȚI

Dezavuată pentru aspectul de “cuşcă-acvariu” de (aproape) toată lumea care trece prin centrul Timişoarei, locaţia temporară a evenimentului DiskOteka Festival (care se va desfăşura pe stadionul Dan Păltinişanu, la final de mai şi începutul verii) l-a avut ca invitat pe primarul Nicolae Robu la un dialog … în interior.

Penibil, pentru că domnul primar face reclamă pe faţă unui eveniment privat la care preţul unui bilet este foarte piperat. Dar pentru Timişoara .. orice mascotă este binevenită.

Edilul nu a putut avea decât vorbe de laudă la adresa oraşului şi a apreciat că până acum Timişoara nu a avut festivaluri de mare anvergură. Asta, deşi susţine că în fiecare vară, la JazzTM participă zeci de mii de spectatori, pe parcursul celor trei-patru zile ale evenimentului.

“Evenimentele noastre culturale pe care le avem nu sunt cu o mare afluenţă de public, ci de nişă. Cum este festivalul de Jazz, pe a cărui scenă erau simultan 100 de premii Grammy luate. Dar nu am avut şi unul cu mare afluenţă de public cum este acesta şi de aceea, când mi-a fost prezentată ideea am fost foarte mulţumit şi am sprijinit, ca primărie, evenimentul”, spune edilul iubitor de muzică, dar nu de muzică disco. “Forţat” de împrejurări, Nicolae Robu s-a dovedit bonom şi a găsit şi cuvinte de laudă la adresa acestei muzici.

“Eu zic că Timişoara este un oraş excepţional şi cu înaltă calitate a vieţii (…), dar am văzut foarte multe oraşe pe Planeta asta, am vizitat peste 50-60 de ţări şi pot spune că Timişoara este un oraş realmente minunat, dar îşi are minusurile sale”, a adăugat Nicolae Robu, în dialogul său de promovare a evenimentului privat.

Edilul a pus degetul pe rană şi a afirmat că aceste minusuri se referă la curăţenia de care oraşul a fost privat din motivele deja binecunoscute, dar s-a bucurat brusc când a zărit prin fereastra acvariului “un mic utilaj de curăţenie stradală”, pentru că azi (3 aprilie) este prima zi în care firma care a câştigat licitaţia de salubrizare şi-a început activitatea.

“Punctul cel mai slab al oraşului este (…), consider eu, că nu avem o infrastructură corespunzătoare pentru spectacole. Avem în plan o sală polivalentă de 16.000 de locuri, aprobată de CNI (…), nu avem un stadion modern, unul îl face primăria (…), dar Timişoara are nevoie de un mare stadion, în locul lui Dan Păltinişanu, cu 32.000 de locuri în tribune”, a susţinut edilul.

Dar, pentru că evenimentul privat trebuie promovat, edilul a fost readus la subiect, din când în când, atunci când se cufunda tot mai mult în lauda oraşului.

“E suficient să le spun ‘fraţilor, uite cine vor fi în Timişoara în perioada 31 mai-2 iunie pe stadionul Dan Păltinişanu şi cred că este suficient (…)”, a garantat primarul succesul evenimentului, prin mesajul său.

La capitolul parcuri, pe care edilul le-a lăudat pentru că au fost transformate la standarde mult mai înalte, Nicolae Robu se mândreşte cu Parcul Justiţiei, Alpinet, Botanic, Pădurice.

Primarul a recunoscut că zona Soarelui s-a bucurat de o atenţie mai mare din partea sa decât altele (care, unele au decăzut lamentabil în ultimii şase ani!!!). Desigur, este cartierul unde locuieşte primarul; nu pentru că ar sta acolo oameni mai civilizaţi decât în restul Timişoarei. Poate… dimpotrivă; sunt la fel, nicidecum superiori timişorenilor din alte cartiere. Asta, pentru cei care se prefac că nu văd realitatea sau care nu sunt timişoreni decât de puţin timp şi nu cunosc ce şi cum era Timişoara altădată, decât din auzite sau de pe facebook. “În Soarelui şi Buziaşului s-a mers pe front, în restul oraşului au fost intervenţii sporadice”, recunoaşte edilul.

Şi, până la discoteca de peste aproape două luni, primăria va inaugura Parcul Central, închis de peste doi ani, care “va fi făcut superb, după principiul de grădină vieneză. Nu dau detalii, va fi în curând inaugurarea şi vreau să fie fascinant, aşa cum a fost şi cu celelalte parcuri, când le-am inaugurat, cum a fost şi la Alpinet”, după cum spune edilul.

În cazul Parcului Central, care trebuia deschis de mai bine de un an, s-ar putea să fie o dezamăgire. Pentru că s-a promis ceva în stilul grădinilor vieneze, chiar al Parcului Schonbrunn, dar diferenţa este mare. Practic, după cum se vede acum parcul nostru, nu are nimic nou decât că s-a instalat sistemul de irigaţii care menţine prospeţimea unui gazon de calitate, se plantează rondourile cu flori, dar nu s-au construit acele culoare de arbuşti permanent verzi, nu sunt foişoare suplimentare, nu sunt arteziene noi. Dar e bine că avem pe unde să trecem, decât să rămână veşnic închis.

Mesajul întregului dialog din vitrină este că “tata Robu” nu e prost, nici tâmpit, că a acumulat titluri înalte, de Doctor Honoris Causa şi în Franţa, nu doar în România, care nu dau astfel de distincţii oricărui tâmpit.

Iar mângâierea şi enervarea tuturor este că de când a apărut facebook nimeni nu mai este perfect, că despre fiecare se spun şi bune şi rele. Atât despre jurnaliştii “de calitate superioară”, cât şi despre cei care doar “se cred jurnalişti”, la fel ca şi despre administratorii locali sau centrali, de la putere sau din opoziţie.

“Să gândim pozitiv!”, a fost ultimul mesaj al primarului Nicolae Robu din vitrina de vizavi de Catedrala Mitropolitană Timişoara.

Comentarii

comentarii