Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu mai are un vis, la care recunoaşte că trebuie...

Primarul Nicolae Robu mai are un vis, la care recunoaşte că trebuie să renunţe

1064
DISTRIBUIȚI

Tineri pietoni i s-au plâns primarului Nicolae Robu că timpii de culoare verde ai semafoarelor din Timişoara sunt prea scurţi şi că nu apucă să traverseze străzile decât parţial, fiind nevoiţi să aştepte următoarea culoare verde.

“Semaforul pentru pietoni ţine foarte puţin, apuc să traversez 3 din 4 benzi sau 4 din 6 benzi şi apare culoarea roşie. Nu este corect. Spre exemplu, la Continental, în staţia STPT de la Poşta Mare sau pe Calea Martirilor intersecţie cu strada Lidia”, a fost remarca unui pieton la audienţa online pe care edilul a avut-o recent cu tinerii din Timişoara.

Edilul recunoaşte acest lucru, dar spune că nu se poate face mai mult de atât, pentru că dacă s-ar mări timpii de trecere pentru pietoni s-ar forma cozi foarte mari de maşini.

“Da, timpii sunt scurţi pentru pietoni. Tinerii pot traversa dacă îşi propun să meargă mai repede. Dar nu avem ce face, este un compromis aici. Ştiu că persoanelor mai în vârstă le vine mai greu, dar unde sunt 4 benzi este şi un spaţiu de popas între sensuri unde se poate aştepta următorul verde al semaforului. Nu avem ce face, pentru că la un alt reglaj ar fi cozile la maşini extraordinar de mari. Uitaţi-vă câte maşini trec în 10 secunde! Gândiţi-vă ce ar însemna să luăm 10 secunde la fiecare 120 de secunde de semafor (verde pentru maşini, n.r.) – cam atât este un ciclu la semafoarele din Timişoara acum – câte maşini în plus ar rămâne în coadă la fiecare ciclu, ceea ce ar duce la o situaţie nedorită tot pentru noi”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Nicolae Robu are un vis pentru satisfacerea nevoilor pietonilor, dar recunoaşte că este un vis irealizabil.

“Ideal ar fi să avem treceri subterane cu lifturi (scări rulante, n.r.), nu să coboare cetăţenii pe trepte. Dar să nu visăm atât de departe. Deocamdată trebuie să ne descurcăm în condiţiile menţionate, pe care le-am îmbunătăţim radical şi le vom mai îmbunătăţi, dar suntem departe de ceea ce am putea visa”, a conhis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii