Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu pare mai deranjat de motoarele turate din Timişoara, când...

Primarul Nicolae Robu pare mai deranjat de motoarele turate din Timişoara, când este plecat în concediu

401
DISTRIBUIȚI

Fiind plecat în concediu, primarul Nicolae Robu a aflat că poliţiştii locali din Timişoara i-au amendat straşnic pe cei care au turat motoarele şi i-au deranjat pe timişoreni. Ce bine era dacă edilul-şef avea aceeaşi atitudine de mai mulţi ani încoace, de când cetăţenii s-au tot plâns, atât de urletele aşa-ziselor spectacole publice care treceau de miezul nopţii, cu ceea ce nu este muzică, ci tam-tam-ul care aminteşte de lumea lui Tarzan, cât şi cu drifturile “nebunilor şoselelor”.

“Sancţiuni drastice pentru conducătorii auto care au turat motoarele tulburând liniştea publică şi au efectuat drifturi poluând atmosfera, dar şi pentru cei are opresc sau staţionează în zona pietonală”, a postat Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au continuat în ultimele zile acţiunile organizate pe linia depistării conducătorilor auto care nu au respectat legislaţia referitoare la turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, întoarceri bruşte pe loc, accelerări şi frânări bruşte. După ce săptămâna trecută au fost aplicate pe această linie un număr de 13 sancţiuni contravenţionale, în ultimele zile, alţi trei conducători auto au fost sancţionaţi cu amenzi maxime pentru aceleaşi fapte, respectiv pentru efectuarea de drifturi, iar unii dintre ei şi pentru că au poluat atmosfera după ce, în urma derapajelor şi frânărilor efectuate, au produs fum negru şi dens în urmă.

Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani din Timişoara s-a ales cu sancţiune de 4500 de lei în total pentru că a turat motorul autoturismului său BMW tulburând liniştea publică pe timp de noapte, în Piaţa Leonardo da Vinci, dar a şi poluat atmosfera prin acţiunile sale. Alţi doi tineri au fost sancţionaţi pentru aceleaşi fapte. Tot în aceste zile, un cetăţean român cu domiciliul în Germania a fost sancţionat pentru că şi-a oprit autovehiculul marca Bentley în zona Piaţa Unirii, alţi doi care conduceau autovehicule Porsche şi Audi au fost de asemenea sancţionaţi deoarece au circulat în zone cu acces interzis şi au staţionat tot în zona pietonală, amenzile ridicându-se la 1150 lei fiecare, iar un alt cetăţean care ?i-a spălat autovehiculul marca BMW pe str. Bujorilor a fost de asemenea, sancţionat cu 400 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

Poliţiştii locali atrag atenţia conducătorilor auto să respecte legislaţia privind oprirea, staţionarea şi pătrunderea în zone cu acces interzis, dar şi celelalte acte normative care privesc conduita pe drumurile publice deoarece riscă sancţiuni drastice.

Comentarii

comentarii