Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu recunoaşte: OPC a avut dreptate legat de avizele expirate...

Primarul Nicolae Robu recunoaşte: OPC a avut dreptate legat de avizele expirate din STPT

1027
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a recunoscut în conferinţa de presă de vineri că OPC a avut dreptate în privinţa unor avize STPT privind întreţinerea materialului rulant de cale ferată, care erau expirate. Edilul susţine că situaţia va fi remediată în cursul săptămânii viitoare, pentru că “unde are dreptate OPC, are!”.

“În STPT s-a greşit, ca formă. Aici are dreptate OPC, că nu s-au actualizat nişte avize cerute de lege. Unde este corect, este corect, iar eu sunt obiectiv. Problema va fi remediată săptămâna viitoare. Este vorba de avizele pentru întreţinerea materialului rulant de cale ferată. Trebuie aviz actualizat periodic, dar el a expirat”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a explicat că era vorba despre două avize şi că a fost, pur şi simplu, o scăpare, pentru că nimeni din aparatul tehnic nu a urmărit că expiră avizele respective.

“Sesizarea OPC este una corectă. Trebuie tras la răspundere cine a greşit. Dacă nu pot circula tramvaiele vechi în Timişoara, de ce ar putea circula în alte oraşe? (…). Într-un an jumătate estimez că vom avea parcul de tramvaie înnoit”, a menţionat primarul.

Un control al OPC Vest a arătat că 35 din cele 60 de tramvaie au autorizaţia de funcţionare expirată încă din luna aprilie 2019, dar şi că autorizaţia pentru întreţinerea căilor de rulare nu mai este valabilă din luna decembrie 2018.

“Nu se poate produce o înnoire a parcului auto în nicio societate de transport public din ţară peste noapte. Nimeni nu a făcut o înnoire mai amplă decât am făcut noi, în procente. Suntem conştienţi că tramvaiele vechi nu mai corespund şi vrem să le scoatem din uz. Dar nu scoatem (în circulaţie, n.r.) mijloace care nu prezintă securitate pentru cetăţeni. Vrem să schimbăm tramvaiele vechi, nu au randament bun, nu sunt confortabile, nu arată bine şi sunt zgomotoase. În Armonia este încălzire la fiecare scaun. Estimez că vom scoate din circulaţie tramvaiele vechi în cel mult un an şi jumătate”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii