Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu repetă în 2019 promisiunile din 2018

Primarul Nicolae Robu repetă în 2019 promisiunile din 2018

955
DISTRIBUIȚI

Speriat de mizeria care acoperă oraşul, în timp ce domnia sa se scaldă pe plajele americane, edilul promite (târziu) că prin intervenţia s ava scăpa degrabă oraşul de gunoaie. La revenirea din concediu.

“OBSERVAȚIE ÎN CONTEXTUL SCANDALULUI GUNOAIELOR:

Chiar dacă, așa cum am explicat de nenumărate ori în ultimele zile, gunoiul casnic -din pubele și de pe lângă și din grămezile ilegale de pe străzi, din parcuri, din piețe, de oriunde, nu mai este în jurisdicția Primăriei, ci în aceea a asociației ADID, condusă de Consiliul Județean, garantez că, prin implicarea mea personală, dincolo de fișa postului, îi voi ajuta -înțelegeți, sunt sigur, sensul cuvintelor- pe cei ce răspund acum de el -ADID+RETIM- să facă față problemei, lucru valabil și în privința gunoiului necasnic, de care răspunzătoare, în continuare, este Primăria, prin HORTICULTURA.”, spune Nicolae Robu pe facebook.

Pentru că a promis foarte mult şi nu s-a realizat, pentru că cetăţenii Timişoarei au ajuns să stea de luni de zile într-o mizerie urbană fără precedent, aceştia trec la monitorizarea promisiunilor făcute de primarul Nicolae Robu pe facebook: „I-am dat Save la post. (postare, n.r.) Îmi pun reminder pt 01.01.2020. Spor la treabă! Vă urez un 2019 minunat!“ spune Ciprian Păunel, ca răspuns la un nou set de laude anunţate pe facebook de edil.

“AN NOU FERICIT, ÎNCĂ O DATĂ, STIMAȚI TIMIȘORENI! IATĂ CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ORAȘUL NOSTRU ÎN 2019!

Vă reamintesc, acum, la început de an, 25 dintre proiectele la care se va lucra PE TEREN în Timișoara, în 2019. Iată-le:

  1. Pasajul Solventul 2. Pasajul Consiliul Europei 3. Podul Jiul 4. Podul Ilsa 5. Podul Dragalina -reabilitare cu lărgire prin construirea a două noi tronsoane, unul de-o parte, altul de alta a celui actual (lucrare în derulare) 6. Podul Eroilor -reabilitare cu lărgire prin construirea a două noi tronsoane, unul de-o parte, altul de alta a celui actual (lucrare în derulare) 7. Podul Mihai Viteazul -reabilitare cu lărgire (încă neîncepută) 8. Str. Calea Bogdăneștilor -reabilitare/modernizare 9. Bd. Cetății -reabilitare/modernizare 10. Str. Gării -reabilitare/modernizare 11. Inelul 4: str. Grigore Alexandrescu (de pe Calea Torontalului până pe Calea Lipovei), str. Constructorilor (de pe Calea Lipovei până la UMT), str. Măcin, str. Avram Imbroane, str. Aleea Pădurea Verde, str. Behela, str. Ștrandului 12. Str. Mș. Constantin Prezan -lărgire la 4 benzi 13. Bd. Sudului -lărgire la 4 benzi 14. Parcări supraetajate în Cartier Calea Martirilor (2) și în Cartier Calea Lipovei (1) 15. Corpuri noi la Școala Generală nr. 30; 16. Clădire cu demisol, parter și 6 etaje (deja în derulare) la Spitalul de Copii (etapa finală) 17. Clădire cu parter și 6 etaje la Spitalul Municipal 18. Maternitate cu parter și 6 etaje la Spitalul Municipal 19. Reabilitări și extensii la Spitalul de Boli Infecțioase (deja în derulare) 20. Complex Sportiv și de Agrement în Calea Lipovei 21. Complex Sportiv și de Agrement în Calea Buziașului 22. Reabilitare și supraetajare clădire istorică pe str. Vasile Alecsandri (deja în derulare) 23. Parcare subterană în față la Hotel Central 24. Piața Victoriei -înnoire rețele de utilități și repavare cu piatră natural 25. Reabilitare/Extindere piste de biciclete” – este noua listă cu promisiuni ale edilului.

În decembrie 2017 primarul Timișoarei Nicolae Robu propunea o listă de proiecte pentru anul 2018. Nicolae Robu spunea că vor fi lucrări mari în oraş, dar nu vor produce atâta deranj cât au produs reabilitarea pasajelor Jiul și Popa Șapcă. Edilul Timișoarei spunea că în 2018 va începe construcția Pasajului Solventul, va fi lărgit la patru benzi Bulevardul Sudului și se va face și un stadion care va ajunge în final la 15.000 de locuri în zona Buziașului. Tot anul trecut trebuia să înceapă construcția Pasajului Solventul, a podului Jiul și a podului ILSA.

„Vom începe construcția Pasajului Consiliul Europei, vom lărgi la patru benzi Bulevardul Sudului, Mareșal Constantin Prezan, vom închide inelul doi de trafic, vom face legătura directă, în afara orașului, între Calea Aradului și Calea Torontalului și vom crea fântâna cântătoare”, a spus Nicolae Robu. O prioritate era și fântâna cântătoare din Parcul Botanic. Tot în 2018 trebuia să intre în reabilitare Piața Victoriei, să se reabiliteze fațada și părțile laterale ale Palatului Culturii – Opera din Timișoara.

„Vom construi noi clădiri școlare, vom finaliza noul corp demisol, parter plus șase etaje la Spitalul de Copii, vom lansa studiul de fezabilitate pentru Sala Polivalentă de 16.000 de locuri la Timișoara, vom restaura vechile cinematografe. Vom începe construcția în Calea Lipovei și Buziașului a câte unui complex sportiv cu bazin de înot, teren de baschet, locuri de joacă. În complexul din Buziașului se va realiza și un nou stadion care la început va avea 5.000 de locuri, iar în final 15.000 de locuri. Un stadion cu bani de la bugetul local”, a spus Robu în decembrie 2017.

Comentarii

comentarii