Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu și-a asumat testările făcute fără aprobarea DSP la Maternitatea...

Primarul Nicolae Robu și-a asumat testările făcute fără aprobarea DSP la Maternitatea Odobescu a Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

În conferința de presă din 7 martie, primarul Timișoarei, Nicolae Robu a comentat situația de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, unitate medicală din subordinea Primăriei Timișoara. Edilul a ținut să amintească, încă o dată, că vina pentru cele petrecute acolo este a Direcției de Sănătate Publică Timiș, care nu a permis testarea de urgență a personalului medical, femeilor și bebelușilor din spital.

Robu a spus: „În momentul în care medicii au simțit că trebuie să se facă testare, pentru că există pericolul să fie persoane testate, conducerea spitalului a vrut să facă asta, însă, din păcate, conducerea Direcției de Sănătate Publică s-a ținut pe o poziție destul de rigidă, pe motiv că nu se îndeplinesc condițiile din definiția de caz. Fiind solicitat să sprijin cu  testele din fondurile primăriei, că cele de la Ministerul Sănătății nu puteau fi folosite, neîndeplinindu-se, într-adevăr, definiția de caz. Am spus «Nu e nicio problemă, Sănătatea corpului medical, a pacientelor, a bebelușilor este mai importantă decât orice, asum!»”.

„În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, mai spune primarul, „am făcut mențiunea, și cu riscul de a mi se imputa mie, ca persoană, contravaloarea, asum să finanțăm testele ca întregul personal, toți cei vizați – paciente, mame, femei gravide, respectiv, bebeluși – să fie testați pentru a nu risca să se întâmple acolo o nenorocire. Conducerea spitalului a decis, la un moment, închiderea maternității, fiind speriată de ceea ce s-ar putea întâmpla altfel. S-a născut un conflict cu DSP, care pe cu totul alte poziții, și care a dat dispoziții să se redeschidă urgent maternitatea”, a mai adăugat primarul.

În privința persoanelor vinovate, edilul a refuzat să dea un verdict categoric, invocând faptul că așteaptă rezultatul anchetelor care au loc acolo. Totuși, Robu a spus: „Se face o anchetă, și epidemiologică și sub alte aspecte, și, evident, dacă se identifică persoane care au greșit în interiorul, din interiorul spitalului, ele vor trebui să dea socoteală, conform greșelilor pe care le-au făcut. Mie mi se pare foarte limpede că acolo este o vinovăție, la DSP. Cine este vinovat, și acolo, trebuie să dea socoteală”, a mai spus Robu.

Comentarii

comentarii