Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu spune că este prea ocupat ca să asculte nemulțumirile...

Primarul Nicolae Robu spune că este prea ocupat ca să asculte nemulțumirile artiştilor din Filarmonica Banatul

992
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu le transmite artiştilor din Filarmonica Banatul ca înainte de a protesta, să îi prezinte lista cu nemulţumiri, pentru a încerca să le rezolve. Cât despre faptul că sindicaliştii filarmonicii nu au putut intra în audienţă la primar, Nicolae Robu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este foarte ocupat şi nu poate primi pe toată lumea. Iar dacă privim numai câte hotărâri de consiliu local se adoptă în Primăria Municipiului Timişoara, lumea îşi poate da seama cât este de mult de muncă.

Edilul a fost foarte surprins când a aflat că a fost dezinformat/minţit în toamna anului trecut, când i s-au prezentat poze cu instrumentiştii purtând banderole în timpul concertelor, deşi aceştia au renunţat la banderole, după ce primarul le-a cerut-o.

“E adevărat că am fost supărat, şi am exprimat public, atunci când purtau banderole. Am cerut să nu mai poarte banderolele pentru protest, pentru că publicul care vine la un concert trebuie să aibă un anumit confort şi nu să fie stingherit de nemulţumirile artiştilor. După o săptămână am aflat că au purtat şi mai mulţi banderole şi m-am supărat. Acum aflu pentru prima dată că era vorba despre poze greşit datate, cele care mi s-au prezentat”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul s-a declarat în dezacord cu acţiunile directorului Gârboni, dacă se confirmă, legate de organizarea unor evenimente private, la care participă un grup restrâns de „agreaţi”, apărând pe afişe numele Filarmonicii Banatul, dar nici cu acele prezentări cu orchestra instituţiei, în care nu este menţionat/tipărit numele Filarmonicii Banatul.

„Nu e normal, dacă la astfel de evenimente participă doar 2-3, câţiva artişti ai filarmonicii, să se menţioneze că este întreaga instituţie, ci să se menţioneze că evenimentul are loc cu invitaţii respectivi ai Filarmonicii Banatul”, a spus primarul.

Edilul şi-a arătat deschiderea de a rezolva situaţia şi de a (re)discuta problemele sindicaliştilor cu… acelaşi director – “patriarh” intangibil şi inamovibil, Ioan Coriolan Gârboni.

Comentarii

comentarii