Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu va construi cel mai mare aquapark din această parte...

Primarul Nicolae Robu va construi cel mai mare aquapark din această parte a Europei

4181
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu bate Ungaria la aquapark-uri. A anunţat că până în 2020, Timişoara va avea cel mai tare aquapark din această parte a Europei, ridicat din bani locali.

„Dăm drumul studiului de fezabilitate pentru aquapark din Timişoara, pe banii noştri, pentru că nu suntem fezabili pe bani europeni. Vom alege una dintre locaţiile Mehala, Aeroportul Cioca sau zona Pădurii Bistra, pe care o vom propune pentru studiul de fezabilitate. Va fi cel mai tare aquapark din această parte a Europei. Va avea şi tiroliană, tobogan”, spune Nicolae Robu.

Costurile ar fi de 10-15 milioane de euro, mult mai ieftin decât cel din Ungaria cu vreo 20 de milioane de euro.

„Parcul va avea în jur de zece hectare. Estimez că cel târziu în 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt destul de bine puse la punct acum și cred că într-un an, un an și jumătate se va realiza. Dacă merge bine licitația, poate în 2019 va fi gata. Ne gândim și la un împrumut bancar. Nu am estimare, cât ar costa, discutăm de sume în jurul a 10-15 milioane de euro”, a explicat Nicolae Robu. Parcul acvatic ar urma să aibă mai multe bazine, sisteme de tobogane cu apă, dar și tiroliană, a mai dezvăluit primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii