Acasă Actualitate Primarul Nicolae Robu vrea să îngroape circulația din Timişoara. În două noi...

Primarul Nicolae Robu vrea să îngroape circulația din Timişoara. În două noi pasaje rutiere

4455
DISTRIBUIȚI

Credeaţi că am scăpat de mari şantiere în Timişoara? Nicidecum, pentru că vor urma cel puţin trei mari astfel de investiţii în oraş, două dintre ele urmând să înceapă în 2018. Toate vor duce la fluidizarea traficului prin oraş şi la realizarea unor legături mai scurte între principale artere de circulaţie.

Primele două anunţate de primarul Nicolae Robu vor fi realizate în Piaţa Consiliul Europei (Centrul Bancar de pe Calea Aradului, lângă Iulius Mall). „Solventul” ar fi prioritar, dar mai sunt probleme de proprietate asupra terenului.

„Mai avem o mulţime de pasaje de făcut şi le vom face pe toate, dar nu vom mai suferi la niciunul ca la Jiul şi Popa Şapcă, pentru că şantierul de la pasajul Solventul nu va perturba nimic. Vom avea o nouă funcţionalitate în infrastructura de mobilitate a oraşului, una extraordinară. (…). Nu am făcut pasajul Solventul mai devreme pentru că nu avem proprietatea asupra terenului nici la ora actuală. Sper să se rezolve într-un timp rezonabil, într-o lună-două aceste probleme. Din nou avem nevoie de guvernul României pentru rezolvare, pentru că proprietarii terenului Solventul nu pot să ne cedeze teren, deşi ei ar putea, pentru că apare în documente că este teren cu clădiri, dar clădirile nu există. Ca să le radiem, trebuie demersuri prin ANAF, cu aprobarea Ministerului Finanţelor (…)”, a anunţat vineri 13 octombrie primarul Nicolae Robu.

Întrucât valoarea acestui pasaj este destul de mare (circa 30 de milioane de lei), edilul spune că se vor accesa fonduri europene.

Un alt pasaj ultracentral va fi construit în zona Consiliul Europei. „Aşa cum am pretins  investitorului Iulius Mall acesta va construi pasajul din Piaţa Consiliului Europei şi am convenit ca de la noul sens giratoriu de pe bd. Antenei să se intre pe domeniul Iulius Mall (Openville) şi se va merge în subteran. Tunelul va fi făcut de către Iulius Mall. La ieşirea din tunel se va merge relativ puţin la suprafaţă spre intersecţia Piaţa Consiliul Europei şi acolo investitorul Iulius Mall ne va preda studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru pasajul care va duce până pe Circumvalaţiunii. Practic, doar drumul de la ieşirea de pe domeniul Iulius Mall se va face cu bani de la bugetul local”, a spus Robu.

Edilul ar fi dorit ca din Piaţa Consiliul Europei să se construiască un tunel şi spre Calea Torontalului, în „Y”, dar nu permite spaţiul din Piaţa Consiliul Europei, care este prea mic.

Comentarii

comentarii