Acasă Actualitate Primarul Nicu Viorel, candidat AUR la Primăria Săcălaz, cercetat de DNA Timișoara...

Primarul Nicu Viorel, candidat AUR la Primăria Săcălaz, cercetat de DNA Timișoara pentru abuz în serviciu, în cadrul unui dosar disjuns de Parchetul European

DISTRIBUIȚI

Șansele lui Nicu Viorel la un nou mandat de primar in Săcălaz, de data aceasta din partea AUR, scad pe măsura ce organele de anchetă verifică sesizările, tot mai multe, în legătură cu folosirea discreționară a banilor publici, în cei patru ani în care acesta s-a aflat la conducerea comunei.

În urma cu câteva zile, procurorul european delegat în cadrul Parchetului European – Biroul Teritorial Timișoara, Flavius Cristea, a declinat cercetarea lui Nicu Viorel către DNA Timișoara, prin ordonanța dispusă în dosarul 1.000240/2023.

„Disjungerea și declinarea cauzei către DNA – St. Timișoara, pentru efectuarea urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunilor de abuz in serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se menționează în ordonanța procurorului Flavius Criste.

În același dosar, primarul Săcălazului a scăpat, prin clasare, de acuzația de folosire sau prezentare de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri sau active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzute de art. 18 din Legea 78/2000.

Potrivit denunțătorului din acest dosar, primarul Nicu Viorel ar fi falsificat, in cursul anului 2021, un act adițional la un contract de lucrări semnat de Primăria Săcălaz cu trei firme executoare, in valoare de peste 1,2 milioane de euro.

În aceste condiții, candidatura lui Nicu Viorel la un nou mandat în fruntea Primăriei Săcălaz pare compromisă, întrucât, în cazul în care va fi găsit vinovat, trimis în judecată și condamnat, în comuna de lângă Timișoara ar urma să fie organizate noi alegeri.

Într-o discuție cu reprezentanții presei din Săcălaz, primarul Nicu Viorel a dat asigurări că nu are nicio problemă penală, iar documentele cu antetul parchetului pe care apare numele său ar fi documente false pentru a-i compromite șansele la un nou mandat, scrie impactpress.ro.

Comentarii

comentarii