Acasă Administraţie Primarul PNL din Lugoj, supărat pe USR și PSD, după ce a...

Primarul PNL din Lugoj, supărat pe USR și PSD, după ce a fost amendat de Garda de Mediu

720
DISTRIBUIȚI

Primarul din Lugoj, Claudiu Alexandru Buciu, s-a supărat pe șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, după ce Primăria Lugoj, a fost amendată cu 90.000 de lei după ce comisarii Gărzii de Mediu au identificat utilaje care îngropau deșeuri de la reparațiile de drumuri din oraș. Indivizii surprinși că fac asta au spus că au acceptul municipalității, care deține niște terenuri din zonă.

”Astăzi, șeful Gărzii Naționale de Mediu, domnul Berceanu, a descins la Lugoj să vadă doar ce vrea și să-și facă poze. Nu a ținut cont de faptul că gropile de gunoi sunt moștenite de la o fostă administrație, sau de faptul că a autoriza un deponeu legal de gunoi, în România, durează cel puțin un an de zile, iar de construit și de dotat (dacă ai fondurile necesare), mai durează cel puțin un an. Mai mult, n-a văzut domnia sa, la nici 100 m distanță de deponeul primăriei, un crematoriu ilegal de deșeuri. Noi, primăriile, nu avem bani de dat șpagă…

Așadar, cu televiziunea după dânsul și fără să dea nicio recomandare, domnul acesta și-a pus angajații să ne amendeze, în fapt să-i amenedeze pe lugojeni pentru că o fostă administrație a creat un deponeu ilegal.

Am făcut tot ce s-a putut până acum, însă nu putem intra în legalitate și normalitate în șase luni. Nu-i pasă dânsului însă, decât de imaginea sa de zbir care nu vede că statul doarme în raport cu cetățenii sau cu comunitățile locale. Din când în când se trezește să amendeze câte o comunitate sau câte un primar (nicidecum de la USR), pentru că, vezi doamne, nu-și consumă tot bugetul pentru a căra gunoiul sau pentru a-și civiliza peste noapte localnicii certați cu legea sau cu bunul simț.

Știu că legea nu face diferențe. Sunt dispus să plătesc. Nu vrem mila nimănui, dar nici să fim tratați ca subiecte de publicitate în folosul unui demnitar numit pe criterii exclusiv politice. Puteam fi avertizați, nu decapitați (s-au aplicat sancțiunile maxime), pentru ceva ce au lăsat alții să se întâmple.

Norocul nostru este că slujbașii domniei sale au comis atâtea erori în redactarea procesului verbal încât măsurile dânsului se vor dovedi un vădit abuz”, spune Claudiu Alexandru Buciu.

Primarul PNL din Lugoj nu uită să îl atace pe șeful de la Mediu, membru USR și nici să dea vina pe fostul primar PSD pentru problemele pe care le are acum orașul.

”O să-i trimitem și noi fotografii cu depozite ilegale de deșeuri din localități conduse de colegi primari USR, să vedem dacă-i amendează și pe dânșii, fără să țină cont că abia au dat piept cu ce-au lăsat fostele administrații.

Cât despre povești cu deșeuri aduse de peste hotare și îngropate în Banat, observăm doar că dă din gură și nu a avut bani nici măcar de un excavator cu care să descopere adevărul.

Nu în ultimul rând, trebuie să adăugăm la nota de plată lăsată Lugojului și Lugojenilor de către PSD, încă 90.000 RON, pe lângă milioanele de lei cu care am fost și suntem amendați din cauza nefuncționării stației de epurare.

Nu voi obosi să combat golanii din politică, pe cei care au fost puși pe liste și nu-și merită locul, ori pe cei care nu știu decât să se agite pentru imagine, iar nu să trudească pentru binele public, discret și eficient”, conchide primarul din Lugoj.

Comentarii

comentarii