Acasă Administraţie Primarul PSD Cristian David confirmă: „Proiect de 1 milion de euro pentru...

Primarul PSD Cristian David confirmă: „Proiect de 1 milion de euro pentru canalizare, în Biled!”

1570
DISTRIBUIȚI

primar Biled Cristian DavidÎn premieră, tânărul primar Cristian David, al comunei Biled, din judeţul Timiş, a reuşit să pună în practică trei proiecte de o importanţă foarte mare pentru localitate. Două sunt în valoare de 140.000 euro, fiecare, dintre care unul este destinat pentru achiziţia de maşini – tractor, microbuz, tocător – iar altul, pentru crearea reţelei de sonorizare şi lumini la Căminul Cultural Biled. Al treilea proiect este în valoare de 1 milion euro şi destinat construirii canalizării în localitate.
În premieră Cristian David a atras fonduri UE pentru  Biled
„Este o premieră pentru Biled. Nimeni, niciun primar, nu a reuşit accesarea acestor fonduri de la Uniunea Europeană. Cristian David a atras bani pentru trei proiecte de o importanţă fundamentală pentru comuna Biled. Le-a adus în localitate. Până acum au fost numai poveşti, dosare, hârtii. El a reuşit să pună proiectele în practică, să le concretizeze. Biledul avea mare nevoie de implementarea acestora”, spune Constantin Glodeanu, preşedintele PSD Biled. Astfel, Biled va fi sistematizată şi va fi implementată reţeaua de canalizare. A avut loc inclusiv vizita pe teren pentru primirea banilor de la Uniunea Europeană. Va fi construită şi staţia de epurare. „Având în vedere mărimea sumei de bani, mai mult de jumătate din comună a fost cuprinsă în proiect, dar urmează să facem încă un program pentru ca să introducem canalizarea în întreaga localitate. De asemenea, se lucrează şi la reţeaua de apă prin noul PUZ, printr-un proiect tot de un milion de euro, pe care îl vom înregistra, când se va deschide sesiunea de finanţare”, a explicat primarul Cristian David. Alte proiecte cu care edilul se mândreşte în scurta sa activitate la primărie de numai 2 ani şi pe care Cristian David urmează să le introducă în noua sesiune de finanţare sunt: unul tot pentru modernizarea căminului cultural, în valoare de câteva sute de mii de euro, altul de 1 milion de euro pentru asfaltarea străzilor şi unul pentru centură de ocolire pe drumul de exploatare agricolă în valoare de 1 milion de euro. „Toate acestea vor fi băgate la următoarea sesiune de finanţare. De asemenea, acum lucrăm la un proiect pentru sistematizarea tuturor străzilor din  Biled”, spune edilul comunei.
Străzi de trotuare asfaltate în Biled
Tot în premieră pentru Biled a fost asfaltarea a mai multor străzi. De asemenea, au fost făcute 2,5 km de trotuare – reparate, acolo unde au fost stricate, şi construite altele noi, acolo unde nu au existat. Până acum, au fost asfaltaţi 3 km de străzi şi urmează să mai fie pus asfalt pe alţi 2 km. „Niciodată nimeni nu a mai pus asfalt pe drumuri. Până acum, pe infrastructură nimeni nu a mai făcut nimic”, mai explică Constantin Glodeanu, preşedintele PSD Biled. Cristian David spune că, de la revoluţia din 1989, toţi au aşteptat prea mult. Primarii care au fost nu s-au implicat destul. Au aşteptat. Dacă fiecare făcea măcar o stradă anual, cu totul era situaţia în acest moment, iar localitatea era mult mai modernizată. „Atâţia bani sunt şi atât putem să facem, dar dacă în 26 de ani se făcea măcar o stradă sau două pe an, situaţia ar fi fost cu totul alta. Acum, erau mai puţin de construit. Totuşi o să lucrăm cât putem noi. Restul străzilor o să le facem pe fonduri europene. Mai sunt multe de făcut în Biled, iar când vom obţine fondurile de la UE vom reuşi să îndeplinim o parte din proiecte. După toate acestea, comuna va arăta mult mai bine şi va fi modernizată cu reţea de apă şi canalizare la care se lucrează, cu drumuri asfaltate, trotuare noi, sală de sport, un parc de agrement. De asemenea, în zona unde le-a fost dat locuri de case tinerilor va fi tras şi curent”,  mai spune primarul Cristian David.

Comentarii

comentarii