Acasă Politica Primarul PSD din Coșteiu, Petru Carebia, condamnat la un an de închisoare...

Primarul PSD din Coșteiu, Petru Carebia, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

Primarul PSD din Costeiu, Petru Carebia, a fost condamnat joi de catre magistratii de la Judecatoria Lugoj. Carebia a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare dupa ce si-ar fi angajat fiica pe postul de bibliotecara. Dosarul intocmit de catre procurorii timisoreni a fost trimis in judecata in urma cu doar cateva luni, iar joi judecatorii au emis prima sentinta in acest dosar, scrie lugojinfo.ro.

Magistratii au anuntat ca “s-a dispus schimbarea încadrarii juridice a faptei retinute în sarcina inculpatului Petru Carebia din infractiunea de conflict de interese în infractiunea de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane”. 

Analizand acuzatiile aduse de procurori, judecatorii au decis ca Petru Carebia sa fie condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si va trebui sa presteze si 70 de zile de munca in folosul comunitatii, neremunerata, la Primaria Costeiu sau la Spitalul Teodor Andrei din Lugoj.

De asemenea, Carebia nu va mai putea candida pentru functia de primar sau consilier local. Sentinta nu este definitiva si va putea fi atacata cu apel.

Comentarii

comentarii