Acasă Politica Primarul PSD din Remetea Mare a trecut cu toată echipa la PNL

Primarul PSD din Remetea Mare a trecut cu toată echipa la PNL

DISTRIBUIȚI

Ilie Golubov, actualul primar de la Remetea Mare, nu renunță la dorința de a fi edil-șef, așa cum spunea în urmă cu mai puțin de o lună, la PSD Timiș, partidul din care făcea mare. Tot atunci, el îl anunțat pe viceprimarul său, atunci de la USR, acum trecut, la rândul său, la PSD, ca fiind candidatul pe care îl propune și îl va susține pentru a-i lua locul. Iată că cei de a PNL Timiș reușesc surpriza și îl anunță pe ”retrasul” Golubov trecut la ei, respectiv noul candidat din partea partidului la conducerea comunei timișene.

Pe 24 februarie, PSD Timiș îl anunța pe noul candidat la Primăria Remetea Mare, Cosmin Chira, racolat de la USR și, surpriză, anunțat ca propunere pentru primar chiar de edilul-șef în funcție, social-democratul Ilie Golubov, un veteran pe acel post, care se retrăgea din funcție. Surpriza e și mai mare, acum Alin Nica, șeful PNL Timiș, îl anunță ca și noul candidat al liberalilor pe primarul… retras. În plus, Nica anunță și trecerea echipei lui Golubov, la liberali, într-o mișcare care pare să semene destul de mult cu situația de la Dumbrăvița.

„Primarul din Remetea Mare și echipa sa s-au alăturat PNL Timiș pentru alegerile locale din acest an. PNL Timiș construiește o echipă de profesioniști, persoane recunoscute public pentru calitățile lor în administrație sau în mediul privat. Deciziile de întregire a echipei au fost și vor rămâne în limitele decenței, fără spectacole mediatice, din rațiuni de bun simț în politică. Venirea primarului Ilie Golubov în PNL este un eveniment important în viața partidului nostru, mărirea echipei cu oameni de valoare fiind esențială. Nu vreau însă să transformăm un astfel de moment într-o hrănire a orgoliului politic”, a anunțat Nica.
Mai puțin ”ofensiv” mediatic, la fel ca și omologul său de la PSD, Alfred Simonis, care a făcut conferințe de presă în cascadă pentru a anunța transferurile de primari realizate de la alte partide, liderul PNL anunță, acum, și alte transferuri, unele deja cunoscute, altele mai puțin. Ilie Golubov nu este primul primar care decide să se alăture PNL Timiș. Vor fi și alții în curând, contraatacă Nica.

”Sunt alături de noi primarul comunei Giarmata, Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, și primarul comunei Otelec, Silvia Fechete, iar în următoarea perioadă vor mai veni și alți primari și viceprimari de la alte partide, aleși locali cu care ne aflăm în discuții. Pentru noi este important să creștem echipa și să aducem în fața alegatorilor candidați buni, competitivi, care să poată administra eficient resursele comunitățile lor. Suntem pe un drum bun și echipa noastră este tot mai solidă.”, a mai declarat Nica.

El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la alt partid”, dar nu face referire la o anumită persoană sau structură politică. Mai vorbește  despre măsuri legale și de dezvăluiri la timpul potrivit.

Vom face publice aceste hârtii atunci când va fi momentul, spune liderul PNL Timiș. Nu îi condamnă, în schimb pe cei care au plecat de bunăvoie,, ”tentați de diverse promisiuni”.
”În același timp îi asigur pe toți cei interesați că mi-ar părea rău dacă unii dintre actualii membri ai echipei ar pleca, tentați de diverse promisiuni. Ar fi decizia lor și aș respecta-o. Nu pot însa să fiu de acord cu șantajul și cu amenințările. Știu că sunt câțiva primari PNL din Timiș care au fost constrânși să semneze adeziuni în alb la un alt partid în ideea că aceste hârtii vor fi scoase în momentul în care primarii PNL nu răspund la comenzile persoanei care a orchestrat acest plan golănesc. Am discutat situația cu colegii mei din Comisia Juridică a PNL Timiș și concluzia este că avem de a face cu o practică periculoasă, aflată la limita legalității pentru cei care amenință. În schimb, cei care au căzut în capcana acestui joc, vor fi apărați de avocat, iar noi, echipa PNL, rămânem alături de ei”, a anunțat Alin Nica.

Comentarii

comentarii