Acasă Eveniment Primarul Reşiţei, arest preventiv pentru 30 de zile

Primarul Reşiţei, arest preventiv pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

mihai-stepanescu-psdMagistraţii Tribunalului Timiş au hotărât, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului Reşiţei, Stepanescu Mihai, pentru luare de mită, admiţând astfel cererea procurorilor DNA Timişoara.
„Judecătorii Tribunalului Timiş au hotărât 30 de zile de arest preventiv pentru Stepanescu Mihai, dar imediat, prin avocatul său, a depus contestaţie care va fi judecată, cel mai probabil, luni”, a declarat Lavinia Biriş, purtător de cuvânt al Tribunalului Timiş.
Edilul a fost reţinut, joi seara, pe bază de Ordonanţă, pentru 24 de ore, după audieri care au durat aproape patru ore în sediul DNA Timişoara.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşita, „a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”.
Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări, arată un comunicat de presă al DNA.
De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de către inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 de lei.
În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, iar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii Caraş-Severin.
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii