Acasă Actualitate Primarul Robu a retras proiectul de instituire a ”zonei de promenadă” pentru...

Primarul Robu a retras proiectul de instituire a ”zonei de promenadă” pentru a organiza o dezbatere publică

1204
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Local de vineri proiectul de hotărâre privind conferirea statului de ”zonă de promenadă” unui număr de 25 de străzi și cinci piețe din centrul Timișoarei.

„Proiectul l-am retras de pe ordinea de zi pentru că a fost o solicitare de organizare de dezbatere publică asupra lui și am dat curs acestei solicitări. Nu am organizat din start dezbatere publică întrucât el nu aduce cine știe ce noutăți la ceea ce noi avem deja reglementat, mai ales că el adaugă un număr important de străzi la zona definită ca zonă de promenadă, străzi care între timp au fost făcute și ele pietonale. Amenzile nu erau prevăzute în hotărâre pentru că ele sunt prevăzute în lege. Nu aduce nimic nou în această privință. Clarifică eventual. Amenzile sunt în baza legii, nu putem să venim noi să înființăm amenzi dacă legea nu ne permite. Nu sunt ilegale”, a declarat Nicolae Robu, la finalul ședinței de plen.

Robu a vrut să-și impună ideea de ”zonă de promenadă” după incidentul legat de strângerea de semnături a USR Timiș în campania ”fără penali”. “Zona de promenadă” ar trebui instituită în scopul asigurării  “condițiilor optime de relaxare prin promenadă pentru locuitori și vizitatori, fără ca aceștia să fie perturbați în exercitarea acestui drept de alte persoane fizice și juridice prin activități neadecvate desfășurate și ele în zonă”. Amenda pentru cei care nu respectă acest lucru va fi între 1.500 și 2.500 de lei.

Conform proiectului, zona de promenadă ar urma să cuprindă arealul format din: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Țarcului, str. Nicolae Paulescu, bd. Mihai Eminescu (tronsonul cuprins între Piața Victoriei și accesul la parcarea de lângă clădirea Bancpost), str. Mărășești, str. Alba Iulia, str. Victor Vlad Delamarina, str. Coriolan Brediceanu, str. Eugeniu de Savoya, str. Gheorghe Lazăr (tronsonul cuprins între str. Emanoil Ungureanu și Piața Unirii), str. General Eremia Grigorescu (tronsonul cuprins între str. Emanoil Ungureanu și Piața Unirii), str. Sergent Constantin Mușat, str. Lucian Blaga, str. Vasile Alecsandri, str. Enrico Caruso, str. Janos Bolyai, str. Dimitrie Cantemir, str. General Praporgescu, str. 9 Mai, str. Florimund Mercy, str. Episcop Augustin Pacha, str. Francesco Griselini, str. Petre Țuțea, str. Palanca, str. George Coșbuc, str. Regimentul 5 Vânători, str. General Traian Doda.

Comentarii

comentarii