Acasă Actualitate Primarul Robu acuză şcolile din Timişoara de proastă organizare

Primarul Robu acuză şcolile din Timişoara de proastă organizare

1010
DISTRIBUIȚI

Copii şi părinţi chinuiţi, căraţi la şcoală pentru doar o oră pe zi, între mai multe cursuri online, program dat peste cap şi probleme legate de serviciu pentru părinţii care nu au cine să ducă micuţii pentru acea oră „fizică”, acestea sunt acuzaţiile aduse de primarul Nicolae Robu mai multor şcoli din oraş, care nu ar fi capabile să se organizeze.

Elevii fac ore online, sunt căraţi la şcoală pentru acea oră, după care sunt din nou aduşi acasă pentru a face alte ore online. Iar aceasta creează mari probleme şi copiilor şi părinţilor, dar scoate în prim plan şi proasta organizare din unele şcoli, spune primarul. El recunoaşte că nu poate interveni în partea educaţională a şcolarizării, dar că… face presiuni.

„Organizarea procesului de învățământului nu e în subordonarea primăriei, dar eu nu pot sta deoparte. Am semnale, şi nu o să fac referiri concrete, se vor regăsi cei în cauză. În unele locuri sunt prost organizate cursurile. Mi se pare greşit să fie aduşi copii pentru o oră, faţă în faţă. Fac ore online, îi aduc o oră la şcoală, după care sunt duşi înapoi acasă pentru alte ore online. Puneţi-vă în postura de părinte. Eu ştiu ce înseamnă aceasta. Au făcut şcoală de dimineaţa şi asta e un avantaj, dar nu am fost niciodată înstăriţi, ne-am ocupat noi de duscul copiilor la şcoală. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru nişte tineri, cu joburi, ce înseamnă să îşi ducă copilul pentru o oră sau două doar. Fac un apel către părinţii nemulţumiţi să ne anunţe şi vom interveni”, a declarat Nicolae Robu.

După problemele de săptămâna trecută, apărută în urma unui conflict verbal pe tema grădiniţelor din Timişoara, Robu spune că primăria face totul pentru sistemul de educaţie din administrare.

Comentarii

comentarii