Acasă Actualitate Primarul Robu instigă la încălcarea legii: ”Timișoara nu este un campus monastiresc....

Primarul Robu instigă la încălcarea legii: ”Timișoara nu este un campus monastiresc. Cine vrea liniște… există sate, există munți”

DISTRIBUIȚI

City managerul Timișoarei, Robert Kristof, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru autorizarea dată organizatorilor unui festival, în parcarea Shopping City Timișoara, de a ține locutorii din trei cartiere treji până la ora 6 dimineața. Întrebat despre acest lucru, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că administratorul public a făcut exces de zel pentru că nu prea avea de ce să dea autorizație pentru acest festival, care s-a desfășurat pe o proprietate privată. Dar tocmai această autorizația a fost motivul pentru care Poliția și Jandarmeria nu au putut opri hărmălaia. Cinic, același primar Robu a spus, din nou, că Timișoara nu poate fi un ”campus monastiresc”, și că cine vrea liniște, se poate muta la sat, sau în munți.

„Vreau să spun că acolo e o proprietate privată și că nici nu ar fi trebuit să se dea aviz de la primărie. N-o să mai dăm avize pentru evenimente pe proprietate privată, dacă nu suntem și noi implicați ca organizatori. Trecând peste asta, și pe proprietăți private trebuie să se respecte legea și nu e în regulă ca în mijlocul unor cartiere, unde trăiește foarte multă lume, să se organizeze evenimente care produc gălăgie, nu spun zgomot, până dimineața. Oamenii trebuie să se distreze, dar trebuie să se și poată odihni. Știți bine că am oprit evenimentele în zona «Dan Păltinișanu», pentru că atunci când se organizau evenimente acolo, toți cetățenii din jur, și sunt o mulțime de blocuri acolo, inclusiv cu zece etaje, erau deranjați profund. Am ținut seamă de sesizările lor și nu am mai permis organizarea de evenimente acolo. Nu e în regulă să ajungem acum să deranjăm cetățenii din Calea Șagului sau pe cei din altă zonă a orașului, oricare ar fi ea”, a declarat vineri primarul Timișoarei.

„Nu s-a încălcat legea, a fost un gest redundant. Nu era nevoie de acel aviz. Dându-l, cei ce l-au dat au făcut ceva superfluu. Trebuie să-și facă datoria autoritățile și, dacă se prelungesc după ora 23, 24, că probabil și cetățenii pot înțelege dacă este ceva deosebit, atunci trebuie acționat. Legea este lege. Până la ora 23 trebuie să se organizeze și evenimente, legea le permite. Dar trebuie evitate aceste locații, încă o dată o spun”, a completat Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu încalcă prin declarațiile și faptele sale Hotărârea de Consiliul Local 22/29.01.2008 privind aprobarea locaţiilor în care se poate autoriza desfăşurarea de spectacole şi manifestări cultural-artistice şi sportive pe raza municipiului Timişoara. Acesta prevede următoarele: ”Art. 1. Se aprobă locaţiile în care se poate autoriza desfăşurarea de spectacole şi manifestări cultural-artistice şi sportive pe raza municipiului Timişoara; Art. 2: Solicitările şi aprobările pentru organizarea acestor spectacole se obţin de la Primaria Municipiului Timişoara, Comisia de Ordine Publică în condiţiile obţinerii avizelor prevăzute de legislaţia în vigoare; Art. 3: Desfăşurarea spectacolelor şi manifestărilor pe raza municipiului Timişoara fără aprobarea Comisiei de Ordine Publică constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 2.500 lei şi se eliberează domeniul public de către Primăria Municipiului Timişoara prin măsuri administrative.”

Continuând instigarea la încălcarea legii primarul a mai spus: „Dar nici să ținem orașul mort nu putem. Am spus-o și formula de adresare a făcut carieră, un oraș precum Timișoara nu poate fi campus monastiresc. Nu poate fi. Așa, unii cetățeni se plâng că-i deranjează clopotul de la catedrală. Păi unde ajungem? Într-un oraș trebuie să existe și înțelegere, și toleranță, că altfel ce facem? Unii sunt deranjați că noi avem spectacole în Piața Victoriei. Păi ce vreți, să nu mai avem viață culturală în oraș? Nu putem să ne limităm numai la ce se întâmplă în spații închise. Ar fi vai și amar dacă am face asta (…) Asta este ideea, să organizăm cât mai multe în aer liber. Unele dintre aceste lucruri, aceste evenimente, inevitabil sunt la un nivel ridicat de decibeli. Dar un oraș cu puls sănătos precum Timișoara, la toate capitolele, e altceva decât un campus monastiresc. Acolo este liniște. Cine vrea liniște… există sate, există munți, există multe locuri unde pot avea liniște. Un oraș este un oraș. Dacă am optat să trăim aici, trebuie să acceptăm viața la oraș cu tot ce are ea. Lucruri plăcute, lucruri neplăcute, iar unele lucruri care sunt plăcute pentru unii sunt neplăcute pentru alții. Fiecare este cu propriul eu”.

Comentarii

comentarii