Acasă Administraţie Primarul Robu promite ”un salt substanţial în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor...

Primarul Robu promite ”un salt substanţial în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de trafic în oraş” până la sfârșitul anului

DISTRIBUIȚI

Trafic aglomeratMiercuri va avea loc dezbaterea publică pe tema bugetului local pe 2017 şi se grăbeşte adoptarea lui, pentru că este foarte târziu. Vineri se va introduce în CLT proiectul de buget pentru a aproba bugetul.
Ne bazăm pe un buget de 1,4 miliarde de lei ceva mai mult decât anul trecut. Bugetul local propriu-zis fiind de 1 miliard de lei, iar cel al instituţiilor din subordinea PMT fiind de circa 400 de milioane de lei.
„Ca şi în anii trecuţi, punem accent pe dezvoltare şi vom susţine, pe de-o parte, continuarea obiectivelor de investiţii aflate în derulare, pe de altă parte vom iniţia noi investiţii. Toată umea se aşteaptă să alocăm bani pentru Pasajul Jiul şi Popa Şapcă, cele mai importante proiecte pe care le avem în derulare, astfel ca la toamnă să poată fi gata.”, spune primarul Nicolae Robu.
Vor demara lucrări noi, adică noul pod Jiul şi cel din zona ILSA, pe care edilul le vrea intrate în construcţie în acest an.
Infrastructura la nivel pe sub calea ferată este mult rămasă în urmă, ca şi în urmă cu peste 50 de an, deşi numărul maşinilor care rulează în oraş a crescut foarte mult.
„Spre sfârşitul anului 2017 vom putea vedea un salt substanţial în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de trafic în oraş”, a amintit Robu, care a dat asigurări că atunci când se va putea circula şi pe sub aceste poduri la nivel cu calea ferată, traficul urban va fi mult mai fluid, Timişoara pregătindu-se pentru anul 2021, când va fi Capitală Europeană a Culturii, în numele României.
De asemenea, vor fi introduse în lucrări de modernizare şi de lărgire podurile Dragalina şi Eroilor, dar şi alte două poduri, care aşteaptă avizele
Parcurgem etapele studiului de fezabilitate şi proiecte tehnice de execuţie pentru alte proiecte mari: pasajul în zonele Solventul, Behela, străzile Zaicu şi Demetriade vor deveni un adevărat bulevard, iar în acest an vor fi alocaţi bani pentru primele etape
Vor fi prevăzuţi bani şi pentru SF şi PT pentru pregătirea proiectelor cu finanţare europeană, ca să poată fi lansate când apar ghidurile de aplicare respective.
Pentru Educaţie se alocă mai mult decât anul trecut, 23,5 milioane de lei, faţă de circa 18 milioane de lei în 2016 – pentru şcoli, grădiniţe, vor fi create şi creşe.
Se vor plăti 7 milioane de lei, prin obligaţiile de plată, pentru Colegiul Naţional Bănăţean şi Dositei Obradovici, care au fost cumpărate anul trecut. Noul campus al Liceului Lenau rămâne un proiect prioritar.
Pentru Sănătate vor fi alocaţi bani pentru îmbunătăţirea spaţiilor spitaliceşti şi dotări – 55 milioane de lei, beneficiari fiind Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Spitalul de Copii „L. Ţurcanu” şi Spitalul Municipal.
Pentru Cultură se vor aloca 18 milioane de lei şi va fi reabilitat Palatul Culturii (Opera Naţională Română, Teatrul Naţional), vor fi amenajate noi spaţii de creaţie pentru Teatrul German de Stat, refuncţionalizarea fostelor ateliere-şcoală ale Colegiului Tehnic I.C. Brătianu, turnul de apă din Iosefin, dar sunt prevăzuţi bani şi pentru trei cinematografe (Timiş, Arta şi Studio, care se speră să ajungă cât mai curând în proprietatea PMT de la RADEF, procesul fiind câştigat de municipalitate în acest sens, totul aflându-se în faza de executare silită) Va fi „reconstruită” şi statuia din bronz a lui E. Ungureanu, care a fost furată şi distrusă de hoţi. (50.000 de lei).
Pentru Sport – 3,6 milioane de lei, pentru complexul sportiv şi de agrement din Calea Lipovei (bazin de înot acoperit, în aer liber, terenuri de tenis, baschet şi minifotbal, handbal, locuri de joacă, spaţii verzi).

Comentarii

comentarii