Acasă Actualitate Primarul se apără de acuzațiile DNA cu un SMS din 2014

Primarul se apără de acuzațiile DNA cu un SMS din 2014

2027
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu, deși a declarat că nu a făcut nici o ilegalitate, că el a semnat niște documente întocmite de angajații primăriei (în care are încredere, dar pentru care nu garantează), a început să facă publice tot mai multe date din dosarul DNA. Robu a publicat pe pagina sa de facebook un SMS pe care l-a trimis proiectantului (Cristian Palade) în aprilie 2014.

”Iată SMS-ul trimis de mine în 07.04.2014 (!!!) proiectantului care a făcut plângerea la DNA împotriva mea, reclamând că NU AM VRUT SĂ-I PLĂTESC NICIUN LEU ÎN PLUS față de cât a prevăzut contractul cu Primăria semnat de el, de bună voie și nesilit de nimeni. Și aceasta este prima acuză la adresa mea!

PENTRU MINE N-A CONTAT CĂ ACEL PROIECTANT ERA MEMBRU IMPORTANT – ACTIVIST ACTIV ÎN SECRETARIATUL GENERAL AL PNL TIMIȘ! – , așa cum nu contează nici alte aspecte dincolo de lege, în raport cu nimeni! Eu am prieteni și dușmani doar în viața privată și politică, nicidecum în exercitarea atribuțiilor de Primar!

Eu n-am comis niciun fals, n-am făcut nicio ilegalitate – pentru asta garantez – și nu știu ca cineva din Primărie să fi făcut, că dacă aș fi știut, n-aș fi tolerat, evident! Dar dacă totuși, cineva a greșit, atunci acel cineva evident că trebuie să dea socoteală”, a scris Nicolae Robu.

SMS-ul respectiv a fost făcut însă public de Cristian Palade încă din anul 2014.

Palade declara atunci că a primit mesajul după ce a fost chemat la o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu şi primarul Nicolae Robu care l-a amenințat că se ”joacă cu un foc mare. Cristian Palade spune că SMS-ul a fost unul de amenințare pentru că nu a acceptat să semneze devizele prin care urma să primească 79.500 lei pentru toate proiectele executate, în loc de 1 milion de lei.

Palade este reprezentantul firmei căreia i-a fost atribuit contractul pentru proiectarea anvelopării a 65 de blocuri din oraş. Practic, susţine omul de afaceri, a semnat un contract iniţial cu municipalitatea în care e prevăzută suma de 15.000 de euro, pentru primele proiecte, iar la final aceasta au fost cu mult mai mari, valoarea ajungând la aproximativ 200.000 de euro şi trebuia acoperită prin acte adiţionale la contract, documente care, susţine el, ar fi fost contrafăcute.

Comentarii

comentarii