Acasă Actualitate Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în conflict de interese. Ce spune ANI

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în conflict de interese. Ce spune ANI

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de conflict de interese administrativ. Astfel, potrivit ANI, Dominic Fritz ar fi împrumutat bani, în campania electorală de acum patru ani, de la o persoană fizică iar ulterior a semnat ca primar un act administrativ în folosul societății reprezentate de cel de la care a împrumutat bani.

”Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

Fritz spune că e hotărât să atace decizia ANI

Dominic Fritz spune că e vorba despre luna noiembrie 2020 și că ANI cere încetarea mandatului său. El consideră demersul unul absurd și neacoperit de fapte, pentru a-l compromite.

”Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic. E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani”, este explicația primarului Timișoarei.

El oferă și informații legate de subiect, desigur părerea sa despre caz.

”Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL. Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România)”, mai spune Fritz.

El e hotărât să atace decizia respectivă.

”Asta este povestea pe scurt. O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate.

O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine. Mulțumesc că îmi sunteți alături”, încheie Fritz.

Comentarii

comentarii