Acasă Actualitate Primarul vrea schimbarea modului în care se face curățenie la Timișoara

Primarul vrea schimbarea modului în care se face curățenie la Timișoara

746
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va încerca un nou model de salubrizare care să fie aplicat în oraș, unul în care firmele de salubritate cu care municipalitatea are contract să acționeze coorodonat, toate împreună în aceiași zonă. Proiectul este unul experimental,dacă va avea succes se va încerca impunerea în tot orașul.

În acest moment, o societate mătură mecanizat, altundeva se curăță trotuarul manual, altă firmă golește coșurile de gunoi, firma de spații verzi curăță gazonul, fiecare unde are propriul program, dar nu există o coordonare a acestor toate unități, deci putem ajunge în situația în care una face curat după cealaltă. Acum, Fritz dorește schimbarea sistemului.

”Încercăm mai multe soluții, încă suntem într-o discuție constantă cu firmele de salubrizare și cu Biroul de Salubrizare, care ar trebui să monitorizeze. Viceprimarul s-a ocupat de acest lucru. Ne dorim un mod mai integrat de a face curățenie. Am constatat că, de fapt, salubrizarea s-a făcut necoordonat. Unele echipe măturau șoseaua mecanizat, altele trotuarele, altundeva se goleau coșurile, Horticultura a curățat spațiul verde. Noi vrem o altă abordare, ca pe aceiași stradă să facem curățenie deodată. Contractele semnate cu firmele de salubritate există, ele nu pot fi ”eliminate” peste noapte, spune Fritz. Dar, se poate încerca o coordonare și, dacă merge noul sistem, va fi aplicat în tot orașul.

„Vom evalua câteva săptămâni cum funcționează acest model și, dacă se simte o îmbunătățire, vom face peste tot așa. E un mic exemplu despre cum încercăm să aducem modificări, astfel încât să îmbunătățim calitatea serviciilor publice din Timișoara. Nu putem să facem foarte multe modificări în contractele deja existente, pentru că ele sunt semnate, nu pot fi întrerupte”, mai spune primarul Fritz.

 

Comentarii

comentarii