Acasă Economic Prime Kapital a cumpărat de la ELBA terenul de lângă Gara de...

Prime Kapital a cumpărat de la ELBA terenul de lângă Gara de Nord din Timișoara și va construi 1.252 de apartamente

680
DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul de centre comericale și proiecte rezidențiale își mărește portofoliul pe segmentul rezidențial și pregătește lansarea a două noi proiecte rezidețiale în România.

Prime Kapital are în dezvoltare două proiecte rezidențiale la București și a obținut în luna august autorizația de construcție pentru apartamentele din proiectul mixt Silk District din Iași. Cu noile proiecte, de la Timișoara și Ploiești, compania ajunge la un stoc de dezvoltare de 4.500 de noi apartamente și investiții de peste 431 de milioane de euro.

Dezvoltatorul a semnat anul acesta un contract de achiziție a unui teren în Timișoara, unde planurile prevăd construcția a 1.252 de apartamente și o investiție de peste 115 milioane de euro, potrivit datelor din raportul financiar al MAS Real Estate, compania cu capital sud-african care este partenerul Prime Kapital în proiectele din Europa de Est. Prime Kapital este cel mai mare acționar al MAS Real Estate, cu o participație de 21,56% din companie.

Prime Kapital cumpără de la producătorul de corpuri de iluminat ELBA un teren de 56.000 de mp de lângă Gara de Nord din Timișoara. ELBA a anunțat în primăvara acestui an că vinde terenul la un preț de 12,5 milioane de euro, care va fi plătit după obţinerea aprobării PUZ-ului şi a autorizaţiei de construire pentru prima parte a construcţiei. Pe lângă apartamente, vor mai fi construite și spații de retail cu o suprafață închiriabilă de 8.000 de mp.

„Dezvoltăm proprietăți rezidențiale de calitate superioară la prețuri competitive. Pandemia i-a determiant pe clienți să aprecieze ceea ce avem de oferit. Suntem foarte încântați că putem îmbunătăți calitatea locuințelor din Timișoara și Ploiești. Construcțiile vor începe în funcție de obținerea autorizațiilor, iar acest lucru depinde de autoritățile locale. Am avut experiențe neplăcute în Voluntari și la Iași. Sperăm că va fi mai bine la Timișoara și la Ploiești”, a declarat pentru Economica.net, Martin Slabbert, CEO MAS RE.

Comentarii

comentarii