Acasă Actualitate Primele 15 animale transferate de la Grădina Zoologică din Timișoara. În total,...

Primele 15 animale transferate de la Grădina Zoologică din Timișoara. În total, s-au găsit noi adăposturi pentru 59 din 261

369
DISTRIBUIȚI

Marți, 13 aprilie, la aproape patru luni de când au fost închise porțile Grădinii Zoologice din Timișoara, au început să fie transferate și animalele spre noile adăposturi temporare. În primă fază, 15 exemplare vor ajunge la Grădina Zoologică din Ploiești. Până acum, au fost finalizate înțelegeri pentru transferul a 59 de exemplare, către șase noi locații.

Marți au plecat spre Grădina Zoologică Ploiești, aflată în administrația Parcului Memorial „Constantin Stere”, trei oi, trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu. Celelalte înțelegeri, aprobate – nu fără discuții – și de Consiliul Local Timișoara, au fost încheiate cu Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT „Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie și Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

„Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă, începând cu data de 18 decembrie 2020, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene. În consecință, au fost  stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Animalele care încă nu și-au găsit noi adăposturi temporare sau care urmează să fie transferate sunt îngrijite de către angajații Grădinii Zoologice. În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii.

Comentarii

comentarii