Acasă Politica Primele declarații ale „rebelilor” din PSD, ajunși la PRO România

Primele declarații ale „rebelilor” din PSD, ajunși la PRO România

1779
DISTRIBUIȚI

PRO România Timiș a atras în echipa sa doi noi membri, proveniți de la PSD: Nicolae Birău, primarul comunei Variaș, și Radu-Adrian Pau, deputat PSD de Timiș. Cei doi au dat declații, pentru prima dată în actuala formulă, în cadrul unei conferințe de presă joi, 7 februarie 2019. Tensiunile din PSD i-au facut pe aceștia să părăsească partidul condus de Liviu Dragnea, bugetul de stat propus fiind picătura care a umplut paharul. Totuși, ei nu se așteaptă ca acesta să fie respins pentru că reprezentații minorităților din Parlament găsesc avantajos modul de alocare a fondurilor pentru biserici.

Pentru Birău, bugetul de stat pe care îl propune PSD, nu satisface nevoile primăriilor. Acesta dă exemplul primăriei conduse de el, care, conform propunerii PSD, ar urma, într-adevăr, să primească în plus, față de 2018, un milion de lei, însă cheltuielile suplimentare ar urmă să crească cu cel puțin dublul acestei sume. Conform actualului primar al Variașului, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) nu au primit fonduri de asistență socială în lunile decembrie și ianuarie, iar în 2019, acestea urmează sa primească doar a douăsprezecea parte din ce au primit în 2018. Edilul consideră că aceste sume nu acoperă necesarul pentru cei care au într-adevăr nevoie.

Adrian Pau consideră că PSD se depărtează de valorile social-democrate din ce în ce mai mult. Potrivit acestuia, PRO România poate fi partidul de stânga care să umple acest gol și are încredere, ca și până acum, în Victor Ponta. Pentru el, în cadrul partidului, opinia este pedepsită, dând exemplul celor trei membri PSD care au ocupat funcția de prim-ministru, Victor Ponta, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, care, în prezent, nu sunt de acord cu politica internă a lui Liviu Dragnea.

PRO România Timiș își propune să câștige atât Primăria, cât și Consiliul Județean la alegerile din 2020. În ceea ce privește numele pe care aceștia le propun încă există discuții, dar nu exclud chiar susținerea unui candidat independent, dacă valorile susține de acesta coincid cu cele ale partidului. Adrian Pau spune că el dorește să fie candidat pentru președinția Consiliului Județean, considerând că are experiența necesară, dar mai este timp până la alegeri, iar gruparea trebuie să aleagă soluția ideală.

ProRomânia discută în acest moment cu mai mulți primari care ar putea să se alăture partidului, Adrian Pau susținând că aproximativ 10% din totalul primarilor din Timiș și 15% din cei aparținând doar de PSD arată acestă intenție. Cei care o vor face, vor lua decizia independent și nu se dau, cel puțin pentru moment, nume. În ceea ce privește parlamentarii, sunt mici șanse ca alții să se alăture PRO Romania, motiv pentru care încă nu se știu viitoarele alianțe din Parlament. Astfel, deputații acestora nu știu dacă vor susține moțiunea de cenzură pe care PNL plănuiște să o propună, dar vor face tot posibilul ca Liviu Dragnea să își piardă funcția de Președinte al Camerei Deputaților.  

Comentarii

comentarii