Acasă Actualitate Primele două „oi negre” de pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș,...

Primele două „oi negre” de pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș, Buboi și Bitea, au renunțat la mandat. Popoviciu și Roman urmează să fie excluși din partid

DISTRIBUIȚI

Cosmin Ligius Buboi, Nicolae Bitea, Alin Popiviciu și Călin Roman au avut termen până luni, la ora 12, să renunțe la mandatele de consilieri județeni, după ce a fost schimbată conducerea filialei județene Timiș a PNL. Alin Nica, noul președinte interimar al PNL Timiș, dar nu doar el, a declarat încă de săptămâna trecută că cei patru, prin scandalurile în care au fost implicați, nu fac cinste partidului și, astfel, ar trebui să nu se mai găsească pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș.

Până la ora 12, doar Bitea și Buboi au luat respectat cererea lui Nica. Popoviciu și Roman nu au dat înapoi, iar acum, din această cauză, urmează să fie excluși din partid, fiind începute procedurile statuare. După ce primii doi au renunțat la mandate, în CJT vor intra următorii doi pe lista PNL pentru CJ Timiș, Andrei Cotețiu și Cosmin Lazăr. Reamintim, după ce Nica a renunțat la a candida și pentru consiliu, Popiviciu a devenit al doilea nume de pe listă, Bitea al treilea, Buboi al nouălea și Roman al unsprezecelea. În total, în urma alegerilor din 27 septembrie, PNL a câștigat 16 mandate în CJT.

“Vrem să schimbăm modul de a face politică. Toți cei din nucleul zero trebuie să își asume eșecul alegerilor în Timișoara, așa cum au făcut-o Nicolae Robu și Dan Diaconu. Problemele de imagine nu trebuie să mai afecteze credibilitatea PNL și a candidaților filialei. Dacă am face altfel, ar însemna doar să băgăm gunoiul sub preș, iar în politică trebuie să avem responsabilitate și asumare”, a precizat Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.

Călin Roman, fiul primarului oraşului Deta, Petru Roman, a candidat pe listele PNL pentru Consiliul Judeţean Timiş, el ocupând locul 11.

În luna octombrie 2013, Călin Roman a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare, pentru încăierare, după ce, în anul 2011, el şi fratele său, Bogdan Roman, dar şi alte trei persoane au fost implicaţi într-o altercaţie în centrul oraşului Deta. Atunci, în urma unei anchete, procurorii au stabilit că fiul cel mare al edilului din Deta este cel care a folosit un cuţit, lovind un rival.

Ulterior, Călin Roman a fost trimis din nou în judecată, în 2014, într-un nou dosar penal, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta care au constatat că acesta deţinea fără drept mai multe arme.

Călin Roman a fost condamnat, în final, la doi ani şi două luni de închisoare după ce i-au fost contopite ambele pedepse. El a fost încarcerat în Penitenciarul Timişoara.

La începutul acestui an, fiul primarului din Deta a obţinut reabilitarea care îi permite, conform statutului PNL, să candideze pe listele partidului. Sentinţa din procesul prin care Călin Roman a cerut reabilitarea scoate la iveală argumentele pe care fiul primarului din Deta le-a adus pentru a-i convinge pe judecători că s-a cuminţit. Astfel, Roman a arătat că termenul de reabilitare de 4 ani s-a împlinit, iar în toată această perioadă nu a săvârşit nicio altă faptă penală. De asemenea, Călin Roman a arătat că din 23.08.2016 este angajat la Aquatim, societatea de apă şi canal care este deţinută de Consiliul Local Timişoara şi care operează în aproape tot judeţul Timiş. Potrivit sentinţei de reabilitare pronunţate de Judecătoria Deta, în luarea deciziei au contat argumentele aduse de Roman şi faptul că este angajat în cadrul Aquatim. “Din certificatul de cazier depus la dosar rezultă că petentul nu a mai săvârşit altă infracţiune în interiorul termenului de reabilitare, fiind îndeplinite astfel condiţiile reabilitării”, se arată în sentinţa Judecătoriei Deta.

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea liberal care nu a dorit să renunţe la mandatul de consilier judeţean, Alin Popoviciu, acesta a fost deputat şi apropiat al Elenei Udrea.

Comentarii

comentarii