Acasă Actualitate Primele două proceduri intervenționale deosebite din acest an, la Institutul de Boli...

Primele două proceduri intervenționale deosebite din acest an, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

829
DISTRIBUIȚI

Vineri, 15 ianuarie, au avut loc la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, doua proceduri interventionale. deosebite, primele in acest an.

Prima, implantarea unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), la unui pacient in varsta de 74 de ani, diagnosticat cu; stenoza valvulara aortica severa si factori de risc pentru operatia clasica, continuand Programul inceput in 2018.

Cea de a doua, o procedura paleativa, dilatarea valvei aortice,  cu ajutorul unui balon introdus percutan, la un pacient  aflat in stare critica, cu endocardita valvulara. Prin aceasta procedura se amelioreaza  starea pacientului pana la interventia chirurgicala.

Interventiile fost efectuate cu succes de catre o echipa complexa de; cardiologi interventionisti, chirurgi cardiaci, medici anestezisti, echocardiografisti si personal medical special: Conf. Dr. Cristian Mornos, Dr. Daniel Brie, Dr Stefan Mot (Cluj), proctor din partea firmei Medtronic, Dr. Oprisan Gabriel Dr. Ani Mornos, Prof. Dr. Marian Gaspar, coordonator de program.

”Costul unei astfel de proceduri este foarte mare, de 25. 000 Euro, dar este acoperit de catre Ministerul Sanatatii prin Programele Nationale specifice, repartizate la Centrele de Cardiologie, care au competenta necesara pentru implantarea acestor valve.

Aceste proceduri se efectueaza atat in spitalele publice, cat si in cele private, unde pacientul, mai plateste o parte din cheltuielile de spitalizare.

Asteptam pacientii cu stenose aortice, sa fie investigatii si selectatii de catre Echipa Heart Team pentru aceasta procedura, programul fiind sustinuta de catre Conducerea Institutului, Dl Manager, Conf. Dr. Constantin  Luca, Director Medical Dr. Adina  Bucur, Prof Dr Marian Gaspar, seful Sectiei de Chirurgie Cardiaca,  Ministerul Sanatatii, si de catre tot personalul implicat in tratarea pacientilor cardiovasculari din cadrul Institutului”, a declarat Prof.  Dr. Marian Gaspar, Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara.

Comentarii

comentarii