Acasă Administraţie Primele imagini cu viitorul Pasaj Solventul

Primele imagini cu viitorul Pasaj Solventul

508
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a prezentat, mar╚Ťi sear─â, pe pagina sa de Facebook, primele rand─âri cu viitorul Pasaj Solventul. ÔÇ×Pentru mine, ┬źSolventul┬╗, de╚Öi ╚Ötiu toat─â istoria legat─â de acest nume, de c─âderea combinatului ╚Öi de toate promisiunile ne├«ndeplinite, ├«nseamn─â viitorÔÇŁ, scrie edilul-╚Öef.

Spre probabila nemul╚Ťumirea a fostului primar Nicolae Robu, Fritz reitereaz─â ideea c─â la Solventul va ap─ârea ÔÇ×primul pod construit dup─â Revolu╚ŤieÔÇŁ. Acesta ar urma s─â fie ÔÇ×o construc╚Ťie ├«ndr─âznea╚Ť─â, din punct de vedere tehnic ╚Öi al solu╚Ťiilor de mobilitate, cu linii de tramvai, trasee pietonale ╚Öi piste de biciclete, o leg─âtura ├«ntre cartierele Rona╚Ť-Bla╚Öcovici cu cartierele Iosefin ╚Öi ╚śagului ╚Öi ├«nchiderea complet─â a unui inel de circula╚Ťie care va elibera ora╚Öul de trafic greuÔÇŁ.

Dezvoltarea zonei fostului combinat se leag─â de dou─â proiecte. Primul este legat de construirea unui podului, aflat ├«n stadiul de evaluare a ofertelor de proiectare. Al doilea, cel al pasajului propriu-zis, este mai ├«naintat ╚Öi urmeaz─â s─â ob╚Ťin─â, ├«n urm─âtoarele zile, autoriza╚Ťia de construire ╚Öi de ├«ncepere a lucr─ârilor.

Comentarii

comentarii