Acasă Actualitate Primele opt judeţe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o...

Primele opt judeţe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o administraţie liberală, spune ministrul Dezvoltării. Timișul este pe locul al treilea

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat, miercuri seară, că primele opt judeţe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o administraţie liberală, autorităţile locale reducând dependenţa de Bucureşti prin atragerea de fonduri europene.

”Primele opt judeţe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o administraţie liberală. Potrivit celui mai recent studiu care analizează situaţia economică a judeţelor României, în vârful clasamentului PIB/cap de locuitor pe ţară se află judeţe conduse de un preşedinte al CJ din partea PNL.

După Municipiul Bucureşti, clasamentul este ocupat de judeţele Cluj, Ilfov, Timiş, Braşov, Constanţa, Prahova, Sibiu şi Alba”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Adrian Veştea.

Ministrul Dezvoltării afirmă că ”administraţiile locale liberale au absorbit fonduri europene, au atras investitori şi au pus toate resursele în dezvoltarea judeţului pe care îl coordonează”.

”Conform studiului, autorităţile din judeţele de top şi-au redus dependenţa de banii primiţi de la Bucureşti şi au reuşit să îşi crească veniturile obţinute pe plan local. De asemenea, în ceea ce priveşte cheltuielile, judeţele cu administraţie liberale investesc considerabil în îmbunătăţirea serviciilor publice şi a calităţii vieţii”, a mai transmis ministrul, citat de digi24.ro.

Comentarii

comentarii