Acasă Actualitate Primii „absolvenți” ai campaniei de sterilizare gratuită a câinilor metiși și de...

Primii „absolvenți” ai campaniei de sterilizare gratuită a câinilor metiși și de rasă comună a Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ziua de 4 aprilie este, printre altele, și Ziua Mondială a Animalelor fără Stăpân. Cu această ocazie, Primăria Timișoara ține să amintească de campania de sterilizare gratuită lansată nu demult, care ar reprezenta de altfel un pas important înspre reducerea numărului de animale de pe străzi. Mai exact, vorbim de ajutorul oferit de primărie persoanelor cu venituri reduse, sub salariul mediu brut. Acum sunt prezentați și primii „absolvenți” ai campaniei.

„Intervențiile de sterilizare pentru cei înscriși până acum în program au decurs cu bine și primii 6 căței s-au întors acasă, cu acte în regulă, microcipați și înregistrați, iar alți 11 doritori vor fi programați în zilele următoare”, precizează reprezentanții primăriei.

Tot aceștia amintesc că: „pentru facilitarea procedurii de înscriere, Primăria Timișoara pune la dispoziția cetățenilor două numere de telefon dedicate – 0256/969 interior 198 și interior 102. După formarea numărului de telefon, se tastează interiorul 198 sau 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală. Apelul va fi preluat de persoanele care asigură înscrierea doritorilor și înregistrarea datelor pe care aceștia trebuie să le furnizeze, respectiv numele și prenumele, adresa de domiciliu și un număr de telefon. Procedura de înscriere se poate realiza extrem de simplu și prin e-mail la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro. Pe această adresă de e-mail, se vor transmite aceleași date – numele și prenumele, domiciliul și un număr valid de telefon, pentru a se putea lua legătura cu beneficiarul, în vederea programării”.

Ulterior, proprietarii animalelor vor trebui ca, în baza bonului de ordine, să se prezinte în termenul comunicat la cabinetul veterinar în vederea sterilizării animalului de companie, cu următoarele documente:

–        cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara;

–        carnetul de sănătate al câinelui care atestă microciparea;

–        dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere).

„În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar. În situația în care proprietarul are venituri foarte mici și nu își permite să achite costul microcipării, acesta va fi suportat de Asociația Happy Tails, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, dar nu dispun de resursele financiare necesare. Precizăm că îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări”, se mai arată în comunicatul primăriei.

Programul se va derula pe o perioadă de 2 ani și va asigura contravaloarea sterilizării pentru aproximativ 2.500 de câini.

Comentarii

comentarii