Acasă Sport Primii câștigători ai Turului României Timișoara 2020 la ciclism

Primii câștigători ai Turului României Timișoara 2020 la ciclism

6495
DISTRIBUIȚI

Turul României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, a debutat ieri, 8 septembrie, la Timișoara printr-o cursă prolog în cadrul căreia echipele au parcurs un traseu de 3,6 km în jurul Pieței Libertății.

Astfel, primii câștigători din Turul României sunt:

Justin Wolf (Bike Aid) – Germania – tricoul galben (tricoul liderului din clasamentul general)

Edi Grosu (Naționala României) – tricoul albastru (cel mai bine clasat român în clasamentul general) și tricoul roșu (cel mai bun sprinter)

Szymon Krawczyk (CCC Development Team) – Polonia – tricoul verde (cel mai bun cățărător) și tricoul alb (cel mai bun rutier U23).

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

Daniel Crista (Steaua București)

Jesse de Roij (Bike Aid)

Lucas Carstensen (Bike Aid)

Victor Filutas (Giotti Victoria Savini-Due)

Erik Bergstrom Frisk (Bike Aid)

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due)

Nikodemus Holler (Bike Aid)

Primele cinci poziții în clasamentul pe echipe sunt ocupate după cum urmează:

Bike Aid

CCC Development Team

Giotti Victoria Savini Due

Naționala României

CSA Steaua București

Competiția continuă miercuri cu prima etapă pe traseul de peste 170 km dintre Timișoara și Oradea, joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. În urma unei modificări recente, etapa de sâmbătă, 12 septembrie, va porni din comuna Cârțișoara, jud. Sibiu, în loc de Brașov. De aici, cicliștii vor continua traseul stabilit inițial spre Transfăgărășan, care va fi închis publicului pânăa la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului, iar cele mai importante momente din competiție vor putea fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Comentarii

comentarii