Acasă Actualitate Primăria cere prefectului să solicite bani pentru blocul în care a avut...

Primăria cere prefectului să solicite bani pentru blocul în care a avut loc explozia

DISTRIBUIȚI

Explozia din blocul din Calea Girocului a lăsat zeci de oameni fără un acoperiş deasupra capului. Deşi unii au fost mutaţi de autorităţi în cămine sau alte locuri, blocul trebuie reabilitat, pentru ca oamenii să poată veni înapoi în căminele lor. Cei de la Primăria Timişoara solicită prefectului de Timiş să ceară guvernului bani pentru reabilitarea acestui bloc. Prefectul spune, însă, că prima dată trebuie făcută o evaluare şi apoi va solicita suma necesară, pentru că prima dată trebuie să ştie câţi bani să solicite celor de la Guvern. 

“Am nevoie de această evaluare”
“Primăria Timişoara trebuie să-mi prezinte un raport de expertiză, prin care să mi se spună care este suma care trebuie să o solicit. Am transmis azi (n.r. – miercuri 20 ianuarie) o adresă Primăriei Timişoara, prin care am spus că am nevoie de această evaluare şi o altă adresă Inspectoratului în Construcţii. Imediat după ce am această sumă, voi întocmi un proiect de hotărâre de guvern prin care să se aloce suma necesară”, spune prefectul de Timi, Mircea Băcală.

Au fost treziţi de explozie
Zeci de persoane ce locuiau într-un bloc de nefamilişti de pe strada Constantin Brăiloiu au fost treziţi, în noaptea de joi spre vineri, de o explozie ce i-a lăsat fără un acoperiş deasupra capului. Asta după ce o butelie a explodat într-unul dintre apartamente. Din păcate, blocul de nefamilişti a fost distrus într-o mare măsură. Geamuri sparte, maşini distruse, practic, zeci de apartamente care acum sunt inutilizabile şi aşteaptă o reabilitare. Deocamdată oamenii stau prin internate sau la neamuri ori prieteni până vor reveni în vechea locuinţă distrusă de explozie.

Comentarii

comentarii