Acasă Actualitate Primăria Timişoara este dispusă să renunţe la două biserici în schimbul clădirii...

Primăria Timişoara este dispusă să renunţe la două biserici în schimbul clădirii Colegiului Bănăţean şi a Liceului Obradovici

397
DISTRIBUIȚI

schimb terenuriTraian Stoia, viceprimarul Timişoarei, a declarat că municipalitatea este în discuţii avansate pentru a face un schimb cu biserica romano-catolică. În urma acestui schimb, primăria ar urma să primească clădirea în care se află Colegiul Bănăţean şi cea a Liceului Obradovici, iar din patrimoniul oraşului ar urma să dispară două biserici: una care se află în Piaţa Traian şi cealaltă în zona Punctelor Cardinale.

„Am negociat cu Biserica Romano-Catolică. Ştiţi că noi vrem să cumpărăm cladirea de la Colegiul Banăţean şi unui coleg de-al nostru i-a venit o idee care mie mi se pare interesantă. Primaria Timişoara este proprietara Bisericii Millenium, din zona Pieţei Traian, Piaţa Romanilor, şi a bisericii de la Punctele Cardinale, din parcul acela din dreptul Tribunalului. Aceste două biserici, primăria ar fi dispusă să le cedeze cultului catolic, care, fiind proprietar pe cele două biserici, ar putea accesa fonduri europene în vederea întreţinerii şi îmbunătăţirii calităţii acestor cladiri folosite de enoriaşii catolici, în schimbul Liceului Colegiul Banatean. Daca vom reuşi, ar fi o chestie foarte faină, atât pentru primărie, cât şi pentru enoriaşii catolici, care vor putea accesa fonduri europene”, a declarat Stoia. În prezent, primăria plătea o chirie lunară de peste 20.000 de euro către Biserica Romano-Catolică, pentru închirierea clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Bănăţean şi Liceul Obradovici.

Comentarii

comentarii